Θ. Κατσαφάδος: Είδα τον αδελφό μου να διαμελίζεται

SHOWBIZΘ. Κατσαφάδος: Είδα τον αδελφό μου να διαμελίζεταιΔευτέρα, Δεκέμβριος 14, 2015 - 17:50

Ενα αθώο παιχνίδι στο χωριό Λάκκος, στη Μεσσηνία, μετατράπηκε σε τραγωδία και η φρίκη που προκλήθηκε απ' αυτή «φώλιασε» για πάντα στην ψυχή του Θοδωρή Κατσαφάδου.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που είχε δώσει ρεσιτάλ στον ρόλο του λεπρού προέδρου της Σπιναλόγκας, στην τηλεοπτική σειρά «Το νησί», συγκλόνισε τους ακροατές της ραδιοφωνικής εκπομπής του Σπύρου Χαριτάτου, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο σκοτώθηκε ο αδελφός του μπροστά στα μάτια του πριν από 52 χρόνια.

Ηταν Πρωτομαγιά του 1963 και ο 9χρονος τότε Θοδωρής, βενιαμίν μιας οικογένειας με 12 παιδιά, έπαιζε στα χωράφια του χωριού παρέα με τον 11χρονο Παναγιώτη. «Κάποια στιγμή, από διαβολική σύμπτωση, βρήκα κάτι στο χωράφι και του το έδωσα... Και διαμελίστηκε μπροστά μου» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, συμπληρώνοντας ότι επρόκειτο για μια ξεχασμένη χειροβομβίδα.

«Για πολλά χρόνια δεν μίλαγα για αυτό. Τώρα το συζητώ, ίσως γιατί έχω την ανάγκη να το ξορκίζω μέχρι το τέλος της ζωής μου» συνέχισε ο Θοδωρής. Μετά την τραγωδία, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα και ο ίδιος δεν μιλούσε για τρία ολόκληρα χρόνια. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε με το θέατρο, έπαιξε σε τραγωδίες και κάποια στιγμή υποδύθηκε τον αγγελιοφόρο των «Βακχών» ο οποίος περιγράφει τον τεμαχισμό του Πενθέα από τη μάνα του.

«Ακριβώς αυτό που περιέγραφα για 52 παραστάσεις εκείνο το καλοκαίρι -και ήμουν υποψήφιος για το βραβείο Κουν- για μένα ήταν ο εφιάλτης μου, αυτό ήταν η ζωή μου» ανέφερε ο ηθοποιός.

Keywords
Αναζητήσεις
θοδωρής κατσαφάδος
Τυχαία Θέματα