156. ΜΑΡΙΜΠΟΡ – ΛΑΤΣΙΟ (22:05)

13:11 6/12/2012 - Πηγή: TNSite

* Σε σύνολο 3 αναμετρήσεων κόντρα στη Λάτσιο η Μάριμπορ αγνοεί τη νίκη, ενώ παράλληλα δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ.

* Η ήττα από τη Λάτσιο με 0-4 στις 19 Οκτωβρίου 1999 ήταν η «βαρύτερη» εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα της Μάριμπορ.

Γήπεδο: «Ljudski VRT»
Διαιτητής: Istvan Vad (Ουγγαρία)
Προϊστορία: -

Η βαθμολογία (5 αγώνες): Λάτσιο 9 – Τότεναμ 7 – Παναθηναϊκός 5 – Μάριμπορ 4.

Στο πρώτο ματς: Λάτσιο – Μάριμπορ

1-0 (62’ Έντερσον, χαμένο πέναλτι από Ερνάνες στο 77’, αποβολή για τη Μάριμπορ στο 76’).

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Μπορεί η Μάριμπορ να μην έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον στο σημερινό παιχνίδι, καθώς έχει ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού, όμως μπορούν να βρεθούν κάποια κίνητρα προκειμένου να «κυνηγήσει» το νικηφόρο αποτέλεσμα. Πρώτον, προκειμένου να «σπάσει το ρόδι» στα «τρίποντα», αλλά και στην επίτευξη γκολ, κόντρα στους Ρωμαίους. Δεύτερον, για να «ρίξει» την ιταλική ομάδα από την κορυφή του ομίλου.

Οι Σλοβένοι είναι αήττητοι στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους για το εγχώριο πρωτάθλημα, μετρώντας 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Βρίσκονται, δε, στην 1η θέση του πίνακα μετά τις πρώτες 21 αγωνιστικές (έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο), στο +9 από τη 2η Ολίμπια.

Προηγούμενο ματς: Την Κυριακή η Μάριμπορ έφυγε με το νικηφόρο 1-2 από την έδρα της Μούρα. Όλα τα γκολ μπήκαν μέσα σε ένα τετράλεπτο. Μεζγκά (74’) και Τσβιγιάνοβιτς (76’) έδωσαν προβάρισμα με 0-2 στη Μάριμπορ, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 78’.

Στατιστικό: Οι Σλοβένοι προέρχονται από 7/8 Over 2,5 (Over 3,5 σε 3 περιπτώσεις), σε ματς για πρωτάθλημα (6) και Γιουρόπα Λιγκ (1).

Απουσίες (1): Τιμωρημένος ο αμυντικός Μέγιατς.

Πιθανή ενδεκάδα: Χαντάνοβιτς, Ραϊτσεβιτς, Βίλερ, Βίντοβιτς, Πότοκαρ, Λέστζακ, Μέζγκα, Μέρτελι, Τσρνιτς, Μάρκος Ταβάρες, Μπέριτς.

ΛΑΤΣΙΟ: Η Λάτσιο, από την πλευρά της, επιζητά σήμερα το νικηφόρο αποτέλεσμα, προκειμένου να «κλειδώσει» την πρωτιά στον όμιλό της και να έχει μία ευνοϊκότερη κλήρωση στη «φάση των 32». Οι Ρωμαίοι έχουν ήδη «ξεμπερδέψει» με την υπόθεση-πρόκριση, οπότε θα παραταχθούν στο σημερινό παιχνίδι χωρίς κανένα άγχος. Παράλληλα, θα λείψει και το μεγάλο «επιθετικό» όπλο τους, ο Γερμανός Μίροσλαβ Κλόζε, λόγω τραυματισμού στο κυριακάτικο ματς με την Πάρμα.

Η Λάτσιο προέρχεται από ένα αήττητο σερί 6 αγώνων (4 για πρωτάθλημα, 2 για Γιουρόπα Λιγκ), όπου μετρά 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι στιγμής στο Καμπιονάτο, ισοβαθμώντας (με μειονέκτημα) στη 2η θέση με τη Φιορεντίνα μετά το πέρας των 15 πρώτων αγωνιστικών.

Προηγούμενο ματς: Την Κυριακή η Λάτσιο επικράτησε εντός έδρας της Πάρμα με 2-1, για το Καμπιονάτο. Μπιάβα (25’) και Κλόζε (34’) της έδωσαν προβάδισμα δύο γκολ, με τους «παρμέντσι» να μειώνουν απλά στο τελικό σκορ στο 66’.

Στατιστικό: Το 2-1 επί της Πάρμα «πήρε τη σκυτάλη» από τρία σερί NG (το ένα για Γιουρόπα Λιγκ).

Απουσίες (6): Τραυματίες οι Κλόζε (ΕΠ), Μαρκέτι (ΤΕ), Κόνκο (ΑΜ), Ντίας (ΜΕ), Μπρόκι (ΜΕ), Ζάρατε (ΕΠ). Εκτός της ευρ

Keywords
Τυχαία Θέματα