Αναστέλλονται οι απολύσεις των 445 εργαζομένων του ΙΚΑ

Πρόκειται για τους 445 υπαλλήλους, οι οποίο είχαν προσληφθεί, μέσω ΑΣΕΠ, στην Αγροτική Τράπεζα. Στη συνέχεια μετατέθηκαν στο ΙΚΑ, λόγω περικοπών και λίγο καιρό αργότερα, τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους.

Από την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ αντιδρούν στην απόλυση των συναδέλφων τους,

κρούοντας τον κώδωνα για την απορρύθμιση της ομαλής λειτουργίας που θα προκύψει, αν απομακρυνθούν οι 445.

Η απόλυσή τους, ψηφίστηκε στη Βουλή και επιβλήθηκε από το Διοικητικό Εφετείο, αλλά δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί, αφού ούτε η ίδια η διοίκηση του ΙΚΑ δεν τη δέχεται. Ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης, για να «να δοθεί ο εύλογος χρόνος στην κυβέρνηση να σχεδιάσει και να επεξεργαστεί το πλαίσιο της αιτούμενης νομοθετικής διάταξης και να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις με την τρόικα», σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ιδρύματος και συμπληρώνουν «η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών του και την απρόσκοπτη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου στις προβλεπόμενες ημερομηνίες».

Ήδη στις 4 Δεκεμβρίου η διοίκηση του ΙΚΑ με υπόμνημά της, ζητάει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικής διάταξης, η οποία να διασφαλίζει τη μη απομάκρυνση των 445 διοικητικών και οικονομικών υπαλλήλων της σειράς 9Κ του ΑΣΕΠ και την άμεση πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του συνόλου των 883 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της 8Κ του ΑΣΕΠ.

Όπως επισημαίνει η Διοίκηση του ΙΚΑ, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη μερική έστω κάλυψη των 2.138 κενών οργανικών θέσεων του Ιδρύματος και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πρόβλεψης των αντίστοιχων δαπανών μισθοδοσίας η οποία έχει κατοχυρωθεί στον Προϋπολογισμό του 2012 σε αντίστοιχους κωδικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα