158. ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΜΕΤΑΛΙΣΤ (22:05)

13:02 6/12/2012 - Πηγή: TNSite

* Στο πρώτο ματς (4/10): Μέταλιστ-Ραπίντ 2-0 (Εντμάρ 66', Χαβιέ (80')

* Μόλις μία ήττα έχει η Μέταλιστ στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει με αυστριακές ομάδες ανεξαρτήτως έδρας (1-1-5).

Γήπεδο: «Ernst-Happel-Stadion»
Προϊστορία: -
Διαιτητής: Hannes Kaasik (Εσθονία)

Βαθμολογία (5 αγώνες): Μέταλιστ 13 - Λεβερκούζεν 10 - Ρόζενμποργκ 6- Ραπίντ Βιέννης 0

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ: Η εικόνα της στα ματς με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά, δεν προμήνυε σίγουρα μία τόσο απαγορευτική παρουσία στον 11ο όμιλο. Μετά από πέντε

αγώνες δεν έχει καταφέρει να κάνει καν σεφτέ στους βαθμούς, κάτι φυσικά που θα επιδιώξει σήμερα, για να μη «γράψει» την πιο μαύρη ευρωπαϊκή της σελίδα. Στο τελευταίο της παιχνίδι στο Γιουρόπα Λιγκ, αν και το πάλεψε στη Νορβηγία, δέχτηκε ακόμα μία ήττα, από την Ρόζενμποργκ. Στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα πάντως κατάφερε να «ψαλιδίσει» την διαφορά από την δεύτερη θέση στους δύο βαθμούς, αφού παίρνοντας την τρίτη σερί νίκη της σε μία... ματσάρα όπου φιλοξένησε την Ριντ (4-3), εκμεταλλεύτηκε την αλληλοεξουδετέρωση των Αούστρια και Σάλτσμπουργκ.

Προηγούμενο ματς: Φοβερό παιχνίδι πριν από πέντε ημέρες με την Ριντ και η νίκη της ήρθε ευκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό 4-3. Μεγάλος της πρωταγωνιστής φυσικά δεν ήταν άλλος από τον Αλάρ, που έκανε χατ-τρικ κι ενώ είχε ισοφαριστεί προσωρινά στο 34'. Στο 80' το σκορ ήταν 4-1, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά.

Στατιστικό: Δύο γκολ δέχεται κατά μ.ο. στα επτά τελευταία της εντός έδρας ματς η Ραπίντ!

Αμφίβολοι (2): Ερωτηματικό για τη συμμετοχή του αρχηγού/μέσου Χόμαν, ενώ λιγότερες είναι οι πιθανότητες για τη συμμετοχή του χαφ Ιντίζ.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Νοβότα - Σίμπελσμπέργκερ, Σονλάιτνερ, Γκέρσον, Σράμελ - Χάικινεν, Πίχλερ - Τρίμελ (Χόφμαν), Αλάρ, Μπούργκσταλερ - Μπόιντ

ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον από τη σημερινή αναμέτρηση η Μέταλιστ, αφού έχει ήδη εξασφαλισμένη την πρωτιά του ομίλου. Αυτή ήρθε με τη νίκη στο τελευταίο της παιχνίδι στη διοργάνωση πριν από δύο εβδομάδες με την Λεβερκούζεν, όπου κι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, σε ένα ματς όπου είχε ήδη εξασφαλισμένη την πρόκριση. Το πρωτάθλημα πάντως είναι χαμένη υπόθεση για τους Ουκρανούς, αφού παρά το γεγονός ότι πανηγύρισαν την τέταρτη σερί νίκη τους την προηγούμενη αγωνιστική, παραμένουν σε απόσταση 15 βαθμών από την κορυφή και την Ντιναμό Κιέβου. Επιστροφή για τον μέσο Σόσα.

Προηγούμενο ματς: Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου για να πάρει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Μέταλουργκ Ζαπορίζια. Μόλις στο 17' προηγήθηκε με τον Εντμάρ και αφού ισοφαρίστηκε πριν την ανάπαυλα, στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης οι Σαβιέ και Μπερεζόβτσουκ «κλείδωσαν» τη νίκη.

Στατιστικό: Δύο γκολ πετυχαίνει κατά μ.ο. στις οχτώ τελευταίες της εξόδους η Μέταλιστ.

Απουσίες (2): Δεν θα έχει στη διάθεσή της τους βασικούς μέσους Σαβιέ (7 γκολ) και Τάισον.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Χοριγιάνοφ - Φινίνιο, Τορσιγκλιέρι, Γκιεγιέ, Βιγιάγκρα - Τόρες, Εντμάρ - Μπλάνκο, Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα