Metron Analysis: Τεράστιο προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ-Μένουν εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ, μπαίνει ο Λεβέντης

Ακόμη μια δημοσκόπηση δείχνει το σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα:

-ΣΥΡΙΖΑ 33,6%

-Νέα Δημοκρατία 17,8%.

-Ποτάμι 6,1%

-Χρυσή Αυγή με 5,3%.

-ΚΚΕ 4,2%,

-ΠΑΣΟΚ

3,6%.

-Ένωση Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη 3,3%.

Εκτός Βουλής όμως μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2,8%. Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 1,3%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνει στο 1,1%.

Διχασμένοι φαίνονται οι πολίτες για τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα η δημοσκόπηση δείχνει πως παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς παρά τις αντίξοεες οικονομικές συνθήκες ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 61% θετικής γνώμης, ενώ οι αρνητικές γνώμες είναι σε ποσοστό 36%. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρνητικές γνώμες για τον Αλέξη Τσίπρα από τον Φεβρουάριο του 2015 έχουν διπλασιαστεί, αφού τότε είχε 15% αρνητικές γνώμες.

Πολύ υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 78%, ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών δείχνουν πως έκανε το σωστό ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι κυβερνητικές θέσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έχουν πείσει σχεδόν κανέναν. Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνιά που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος.

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα