Τα Capital Controls σβήνουν το «Χαμόγελου του Παιδιού»

Capital Controls, στα οποία έφθασε η κυβέρνηση μέσα από ολέθριους χειρισμούς των πρωτοκλασάτων, με παχυλούς μισθούς διαβιούντων, στελεχών της, σβήνει και το πιο γλυκό χαμόγελο αυτού του τόπου, αυτό του Χαμόγελου του Παιδιού!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκατοντάδες παιδιά, που επιβίωναν μέχρι τώρα, χάρη στις χορηγίες των -ήδη προβληματικών από τις δραματικές εξελίξεις εταιρειών- και το υστέρημα των φιλεύσπλαχνων πολιτών, βρίσκονται αντιμέτωπα

με τον εφιάλτη. Η αδυναμία εσόδων οδήγησε σε μηδενική ρευστότητα στα ταμεία του Οργανισμού. Όλα αυτά, τη στιγμή που τα αιτήματα για βοήθεια και στήριξη, που λαμβάνει το Χαμόγελο, η παρακαταθήκη για τα δύστυχα παιδιά του 8χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, αυξάνονται αιτήματα ραγδαία, όπως λέει ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Το πρόβλημα των επιχειρήσεων και των απλών πολιτών «στέγνωσε» τα ταμεία του Χαμόγελου

Ο κ. Γιαννόπουλος, που εδώ και είκοσι χρόνια υλοποίησε το όνειρο που άφησε παρακαταθήκη ο μικρός του γιος, ανοίγει την καρδιά του στην «Αττική freepress» και αποκαλύπτει ότι αυτές τις δραματικές στιγμές ούτε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν σήκωσε το τηλέφωνο να ρωτήσει καν για τα προβλήματα των μικρών, για τους οποίους, ωστόσο, ενδιαφέρονται πολίτες και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο!

«”Το Χαμόγελο του Παιδιού”, στα 20 χρόνια λειτουργίας του, στηρίζεται στον απλό κόσμο και στις εταιρείες. Λόγω, όμως, της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία περιήλθαν, εκ των πραγμάτων σταμάτησαν να στηρίζουν, με αποτέλεσμα να βρεθούμε σε αδιέξοδο». Ο κ. Γιαννόπουλος θυμάται ότι και το 2011 βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση το Χαμόγελο, αλλά η κρίση τότε ξεπεράστηκε γρήγορα. Τώρα τα πενιχρά διαθέσιμα του Οργανισμού στεγνώνουν εντελώς στο τέλος του μήνα και δεν διατίθεται στο Χαμόγελο ούτε η στήριξη σε είδη.

«Δεν πήρε κανείς από το κράτος να ρωτήσει έστω τι συμβαίνει με το πρόβλημα των παιδιών»

«Έτσι», συνεχίζει ο κ. Γιαννόπουλος, «καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα υπ’ αυτές τις οικονομικές συνθήκες. Δεν δεχθήκαμε ούτε ένα τηλεφώνημα από κανέναν υπεύθυνο. Έστω να συμπαρασταθούν λεκτικά να ρωτήσουν “θέλετε κάποια στήριξη; Τι συμβαίνει με τα παιδιά;”». Αντιθέτως, τα τηλέφωνα του Χαμόγελου «σπάνε» από ξένα τηλεοπτικά δίκτυα με πρώτα το Sky News και το Αl Jazeera, που πρόβαλαν εκτενή ρεπορτάζ. Ακολουθούν και άλλα μεγάλα δίκτυα, όπως και απλοί πολίτες από τη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

«Σήμερα είμαστε εδώ. Δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη»

«Είναι συγκινητικό ότι πάνε μόνοι τους και καταθέτουν διάφορα μικρά ποσά υπέρ του Χαμόγελου, όσα μπορεί ο καθένας», προσθέτει ο κ. Γιαννόπουλος . «Σήμερα είμαστε εδώ», συνεχίζει στην «Αττική freepress», «αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα. Η περικοπή των δράσεων θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες που παρέχει και οι υποδομές που θέτει στη διάθεση των παιδιών πανελλαδικά “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είναι περισσότερο από ποτέ πολύτιμες και απαραίτητες και δεν μπορούν να αναπληρωθούν: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, το Amber Alert Hellas, η Γραμμή SOS 1056 και τόσες άλλες παρέχουν μέχρι σήμερα ένα δίκτυο προστασίας για τα παιδιά», καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015, με υπεράνθρωπη προσπάθεια, το Χαμόγελο κατάφερε να στηρίξει 60.804 παιδιά και τις οικογένειές τους πανελλαδικά, σε σχέση με τα 82.802 για ολόκληρο το 2014.

Η προσφορά του Χαμόγελου το Α΄ εξάμηνο του 2015

Βάσει των στατιστικών στοιχείων για το Α’ εξάμηνο του 2015:

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 135.197 τηλεφωνικές κλήσεις (751 κλήσεις ανά ημέρα), με το 36% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο (36 κλήσεις ανά ημέρα).Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 420 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών και αφορούσαν στο σύνολό τους 811 παιδιά (αύξηση κατά 48% σε σχέση με το α’ εξάμηνο 2014).Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 3.353 τηλεφωνικές κλήσεις.Η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δέχτηκε 62 αιτήματα για υποστήριξη ερευνών αναζήτησης εξαφανισμένων παιδιών. Από τα 57 περιστατικά στα οποία παρασχέθηκαν εξειδικευμένες υπηρεσίες με στόχο την εύρεση του παιδιού βρέθηκαν και τα 57 παιδιά.Αντιμετώπισε 63 περιστατικά επιτόπιας παρέμβασης που αφορούσαν 87 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο. Από τα 87 παιδιά, σήμερα 6 μεγαλώνουν στα Σπίτια του οργανισμού.Δέχτηκε 70 αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο που αφορούσαν 103 παιδιά. Από αυτά τα 17 παιδιά μεγαλώνουν σήμερα στα Σπίτια του οργανισμού. Συνολικά 299 παιδιά μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του οργανισμού πανελλαδικά.Στα 3 σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας στην Ηλεία, στο Αγρίνιο και στον Μύτικα έμειναν 49 παιδιά. Το 80% των παιδιών συμμετείχαν στη δράση λόγω κοινωνικών αιτιών.32 πλέον ενήλικα παιδιά συνεχίζουν να υποστηρίζονται από τον οργανισμό, ενώ σπουδάζουν κι εργάζονται.Για υπηρεσίες συμβουλευτικής σε θέματα ανηλίκων απευθύνθηκαν στον Οργανισμό 1.965 άτομα. Τα 83 πραγματοποίησαν συνεδρίες και τα 1.882 δέχτηκαν τηλεφωνική συμβουλευτική από ψυχολόγους του οργανισμού.Υποστηρίχτηκαν 596 παιδιά με προβλήματα υγείας και ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε σε 2.447 αιτήματα. Από το σύνολο των παιδιών το 28% ήταν ανασφάλιστα!Στήριξε πανελλαδικά 10.619 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης. Από το σύνολο των παιδιών, τα 1.930 υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά. Σε ποσοστό 80% οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία.Πραγματοποίησε διακομιδές 690 νεογνών και παιδιών, ανταποκρινόμενο σε 1.596 σήματα και διανύοντας 128.335 χιλιόμετρα! Από τα 690 παιδιά, τα 166 ήταν νεογνά και βρέφη, εκ των οποίων τα 84 ήταν σε θερμοκοιτίδα, διασωληνωμένα ή και τα δύο.
Keywords
Τυχαία Θέματα