Το Γενικό Λογιστήριο ενέκρινε εν μέσω Capital Controls 1 δισ. € για ανάγκες πολιτών-επιχειρήσεων

Εγκρίσεις ύψους 1 δισ. € έγιναν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσα σε 15 ημέρες και όσο διαρκούσε η τραπεζική αργία και σε συνεργασία με τις τράπεζες, ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στο διάστημα που επικρατούσε η τραπεζική αργία, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών, έγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,

τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις

Παράλληλα, το υπουργείο υποστηρίζει ότι μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, επανέρχεται σταδιακά η ομαλότητα στη λειτουργία των τραπεζών, αν και παραμένει το καθεστώς των capital control, σημειώνει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σε ότι αφορά το καθεστώς των capital control, αυτό παραμένει σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, για να διαφυλαχθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ωστόσο η Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών συνεχίζει το έργο της, υπαγόμενη πλέον στην Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, αποκεντρώθηκε το σύστημα ελέγχων και εγκρίσεων μέσω της δημιουργίας υποεπιτροπών στα τραπεζικά ιδρύματα, με στόχο την ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων για συναλλαγές προς έγκριση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τραπεζικά υποκαταστήματα με τα οποία συνεργάζονται ή να καλούν στα τηλέφωνα 210 3332493 και 210 3332496 στο Υπουργείο Οικονομικών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα