ΥΠΕΣ: Η κυβέρνηση παραχώρησε σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 46 διαμερίσματα στον Άγιο Μάμα

18:02 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυτή η Κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της τον εκσυγχρονισμό και την υλοποίηση μιας αναθεωρημένης στεγαστικής πολιτικής, μιας στεγαστικής πολιτικής η οποία θα αντιμετωπίζει όσο γίνεται πιο συγκεκριμένα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που επέφερε η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή στον προσφυγικό κόσμο, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου.

Σε ομιλία της, για την παραχώρηση σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 46 διαμερισμάτων στον υπό αναδόμηση κυβερνητικό οικισμό Αγίου Μάμα, η κ. Μαύρου είπε πως «αυτή η στροφή σε μια στεγαστική πολιτική

με κοινωνικό χαρακτήρα είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης», προσθέτοντας πως «είναι επιλογή που εκπορεύεται από μια διαφορετική φιλοσοφία, μια φιλοσοφία που τοποθετεί την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική ως προτεραιότητες».

«Εκπληρώνουμε», είπε, «τις δεσμεύσεις μας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα του προσφυγικού κόσμου με ρεαλισμό και ευαισθησία. Και βέβαια δεν μένουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον προσφυγικό κόσμο υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολυεπίπεδων στρατηγικών δράσεων».

Όπως ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών «στη Λευκωσία έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του προγράμματος στον οικισμό Ανθούπολης και στον Άγιο Παύλο, ενώ ολοκληρώνονται σχεδόν οι εργασίες επιδιόρθωσης των κατοικιών στον οικισμό Στρόβολος ΙΙ».

Συνέχισε λέγοντας πως «πέραν των 17.000 οικογενειών, κυρίως νεαρά ζευγάρια, πρόσφυγες και αυτόχθονες, έχουν μέχρι τώρα επωφεληθεί από τα διάφορα σχέδια που εφαρμόζουμε για την απόκτηση κατοικίας ή κρατικού οικοπέδου», σημειώνοντας πως το «Πρόγραμμα ανέγερσης νέων οικιστικών μονάδων σε κενούς χώρους εντός κυβερνητικών οικισμών αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επιτάχυνση των διαδικασιών διαχωρισμού και παραχώρησης οικοπέδων αυτοστέγασης σε δικαιούχους πρόσφυγες».

«Ήδη έχουν παραχωρηθεί 1884 οικόπεδα, βρίσκεται σε άμεση εξέλιξη ο διαχωρισμός άλλων 241 οικοπέδων αυτοστέγασης και έχει εξευρεθεί γη για τον διαχωρισμό επιπρόσθετων 840 οικοπέδων, για να καλύψουμε όλους τους δικαιούχους που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα, αλλά και όσους θα εγκριθούν στο άμεσο μέλλον», είπε η ΥΠΕΣ.

Ανέφερε πως η Κυβέρνηση ήδη παραχώρησε 579 τέτοια οικόπεδα σε δικαιούχους στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, ενώ πρόσθεσε πως «σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαχωρισμός επιπρόσθετων 2.500 οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της Κύπρου έτσι που μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να καλύψουμε όλους τους δικαιούχους».

Επίσης, είπε πως το Πρόγραμμα ανέγερσης νέων οικιστικών μονάδων σε κενούς χώρους εντός κυβερνητικών οικισμών περιλαμβάνει ακόμα την παραχώρηση πιστοποιητικού μίσθωσης σε δικαιούχους εκτοπισθέντες ως μια ενδιάμεση λύση, αφού τελική επιδίωξή της Κυβέρνησης είναι να παραχωρήσουμε τίτλο ιδιοκτησίας σε όσους τώρα δίνουμε το πιστοποιητικό.

«Μέχρι σήμερα», σημείωσε, «1.020 δικαιούχοι εκτοπισθέντες έχουν πάρει πιστοποιητικό μίσθωσης και υπάρχει προοπτικ

Keywords
Τυχαία Θέματα