Ε. Μεϊμαράκης: Στόχος μας η επανένωση της Κύπρου

17:12 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαβεβαίωση ότι ο στόχος της επανένωσης της Κύπρου, ελεύθερης από τον τουρκικό στρατό κατοχής, συνιστά υψίστη προτεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελλήνων, παρ’ όλες τις δυσκολίες που διέρχεται σήμερα ο ελληνικός λαός, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο

Λάρνακας κατά την άφιξη του στην Κύπρο, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «παρά τις πολλαπλές επισκέψεις μου στην Κύπρο στο παρελθών βαθειά συγκίνηση με διακατέχει που πατώ ξανά τα τιμημένα χώματα της μεγαλονήσου με τη νέα μου ιδιότητα ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Ταπεινός προσκυνητής στη νήσο έρχομαι αυτές τις μέρες της σκληρής μνήμης μεταφέροντας και καταθέτοντας τις σκέψεις των βουλευτών της Ελλάδας και ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Πρόσθεσε ότι «οι ιστορικές μνήμες οδυνηρές τόσο στο πρόσφατο όσο και στο απώτερο παρελθόν, ποτισμένο από το αίμα ενός λαού που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχει διαλέξει την αγάπη για την ειρήνη, τη συναδέλφωση, την πρόοδο και τον πολιτισμό. Και τα έφερε έτσι η ιστορική μοίρα ώστε σήμερα η Δημοκρατία της Κύπρου να ασκεί την προεδρία μιας μεγάλης πολιτικής, οικονομικής, επιστημονικής, πολιτισμικής, δημοκρατικής δύναμης 27 κρατών της ενωμένης Ευρώπης».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, συνέχισε, «ασκεί την ευρωπαϊκή προεδρία εν ονόματι των 27 κρατών μελών της Ενωσης και για λογαριασμό ολόκληρου του κυπριακού λαού που για αρκετά χρόνια τώρα ζει διηρημένος πάνω στο ίδιο του το νησί, παρουσιάζοντας το μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη να έχει μια διηρημένη πρωτεύουσα και ένα διηρημένο έδαφος. Είναι καιρός να επιτευχθεί αυτή η πολυπόθητη επανένωση της μεγαλονήσου για να μπορέσει ολόκληρος ο κυπριακός λαός να απολαύσει τα αγαθά της προόδου, της δημοκρατίας, τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού κεκτημένου που ενώνει πολιτικά τους λαούς της Ευρώπης σε πνεύμα ενότητας και συναδέλφωσης».

Ανέφερε ακόμα ότι «στόχος της Βουλής των Ελλήνων είναι να συνεργαστούμε με τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της ενότητας του λαού και του εδάφους στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι επισκέπτεται την Κύπρο μαζί με τη διακομματική αντιπροσωπεία «για να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις μνήμης των τραγικών γεγονότων του Ιουλίου του 1974. Η επίσκεψη αυτή μου δίνει τη δυνατότητα να επαναλάβω τη σταθερή δέσμευσή μας στον κοινό αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την αποτροπή νομιμοποίησης των επιπτώσεων της τουρκικής εισβολής».

Μου δίνει την ευκαιρία «να υπογραμμίσω την απαρέγκλιτη προσήλωσή μας στον κοινό αγώνα για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο στόχος αυτός, η επανένωση της Κύπρου ελεύθερης από τον τουρκικό στρατό κατοχής, συνιστά παρ’ όλες τις δυσκολίες που διέρχεται σήμερα ο ελληνικός λαός, υψίστη προτεραιότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Βουλής των Ελ

Keywords
Τυχαία Θέματα