Καταδικάζουν την τουρκική στάση στο Κυπριακό ομογενείς Βουλευτές της Αυστραλίας

17:12 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αντίθεσή τους στην παρούσα κατάσταση στην Κύπρο εξέφρασαν ομογενείς Βουλευτές της Αυστραλίας, κατά τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, καταδικάζοντας παράλληλα την τουρκική στάση.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα τους ομογενείς Αυστραλούς βουλευτές Steve Georganas, μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας και John

Pandazopoulos, μέλος του Πολιτειακού Κοινοβουλίου της Βικτώριας και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ).

Οι δύο ομογενείς βουλευτές πραγματοποιούν επίσκεψη στην Κύπρο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο Trevor Peacock.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε κατά τη συνάντηση την ομογένεια για τη διαχρονική στήριξή της στον αγώνα του λαού της Κύπρου, για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενδυνάμωση των στενών σχέσεων των δυο χωρών, κατά τους τελευταίες μήνες, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, κάνοντας ειδική μνεία στις πρόσφατες επισκέψεις Αυστραλών αξιωματούχων στην Κύπρο, καθώς και Κύπριων αξιωματούχων στην Αυστραλία.

Ακολούθως, ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τους δύο βουλευτές για το Κυπριακό πρόβλημα και την παρούσα φάση του, υπογραμμίζοντας ότι, παρά την πάγια αρνητική τουρκική στάση και το αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης, βασισμένης στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Αναφερόμενος στους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών, ο κ. Georganas είπε ότι η παρουσία του κ. Pandazopoulos και του ιδίου στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής, αποτελεί έκφραση της αντίθεσής τους προς την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και καταδίκη της τουρκικής στάσης, ειδικότερα όσον αφορά τη μη αναγνώριση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο κ. Pandazopoulos ανέφερε ακόμη ότι η ΠαΔΕΕ μπορεί να συμβάλει από πλευράς της ποικιλοτρόπως στην προώθηση της ενημέρωσης για το Κυπριακό.

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας και συχνότερης ανταλλαγής απόψεων για θέματα που ενδιαφέρουν τις δυο χώρες, τόσο στο εθνικό όσο και στο περιφερειακό και διεθνές κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα