Αντιπροσωπεία ξένων βουλευτών στα κατεχόμενα

17:22 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αντιπροσωπεία από βουλευτές της Γερμανίας, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν που βρίσκονται στα κατεχόμενα για την μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου 1974, είχαν συνάντηση σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ιρσέν Κουτσιούκ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον βουλευτή και πρόεδρο του Γερμανο-Τουρκικού Συνδέσμου Gerd Andres, τους βουλευτές από το Αζερμπαϊτζάν, Zahid Oruc and Fazil Mustafa και τον Πακιστανό γερουσιαστή, Haji Ghulam Ali.

Στην συνάντηση με τον κ. Κουτσιούκ, αυτός τους είπε πως η επίσκεψη

τους στα κατεχόμενα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν τους Τουρκοκύπριους και το ψευδοκράτος ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα στηρίξουν τους Τουρκοκύπριους στο εξωτερικό.

Ο βουλευτής Zahid Oruc είπε πως οι Τουρκοκύπριοι έφθασαν εδώ που βρίσκονται ύστερα από ένα μακρύ αγώνα. Ανέφερε επίσης ότι κατά τη συνάντηση τους με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη συζήτησαν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Πακιστανός γερουσιαστής Haji Ghulam Ali εξέφρασε την στήριξη της χώρας του για επίλυση του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος του Γερμανο-Τουρκικού Συνδέσμου Gerd Andres εξέφρασε την ευχή για επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα