Την οικονομική κρίση συζήτησαν οι Κοινοβουλευτικές Επ. Οικονομικών Κύπρου και Ισραήλ

17:32 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση και τις πολιτικές που αναμένεται να αναπτύξουν η Κύπρος και το Ισραήλ στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν η αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Κνεσσέτ (ισραηλινό κοινοβούλιο) Carmel Shama Hacohen.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Νικόλα Παπαδόπουλο και τους Βουλευτές Χάρη Γεωργιάδη, Σταύρο

Ευαγόρου και Νίκο Νικολαϊδη, έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της αντίστοιχης Επιτροπής της Κνεσσέτ Reuven Rivlin.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Rivlin εξέφρασε την εκτίμηση του προς την Κύπρο για τη βοήθεια που πρόσφερε προς τον εβραϊκό λαό σε παλαιότερες δύσκολες εποχές.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Rivlin συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω προώθησή τους, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των τρεχόντων θεμάτων οικονομίας.

Κατά τη συνάντηση  με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Κνεσσέτ τονίστηκε εκατέρωθεν η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη, όπως λέχθηκε, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τις δύο χώρες.

Συζητήθηκαν επίσης οι κυριότερες προκλήσεις που έχει ενώπιον της η κάθε Επιτροπή και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας.

Η Επιτροπή Οικονομικών της Κνεσσέτ παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της κυπριακής αντιπροσωπείας, στο οποίο παρακάθισε και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου Yitzhak Vaknin.

Η επίσκεψη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών στο Ισραήλ πραγματοποιείται από τις 23  μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα