Αντιδράσεις επιτελείου Αναστασιάδη στις δηλώσεις Χριστόφια για οικονομία

17:52 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις εναντίον του Προέδρου Χριστόφια με αφορμή δηλώσεις του στην Αθήνα για την οικονομία, διατύπωσε το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη, καλώντας για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση «να επιδείξει σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση».

Σε δηλώσεις το απόγευμα ο Εκπρόσωπος του επιτελείου Τάσος Μητσόπουλος ανέφερε ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της οικονομίας, ο Πρόεδρος ευρισκόμενος

στην Αθήνα, «επέλεξε να κάνει διαπραγμάτευση από αέρος, πριν από την σύσκεψη της Παρασκευής και πριν καν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία του τόπου».

«Στράφηκε κατά των ‘ταγών’ της ΕΕ με απαξιωτικό τρόπο την ώρα που ο ίδιος προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ, στρέφεται κατά εκείνων τους οποίους προσκάλεσε με δική του επιστολή για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες που δημιούργησε η πενταετής του θητεία. Κι’ όλα αυτά ενώ ο Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησής του, δηλώνει ότι εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια για τη λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο κ. Μητσόπουλος.

Μίλησε ακόμη για αβεβαιότητα την οποία βιώνει η κοινωνία, καλώντας την Κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα και ευθύνη, ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση και ένα σχέδιο σωτηρίας που να προσφέρει ελπίδα για το μέλλον.

Ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι από την Αθήνα ακούσαμε τα «όχι» του Προέδρου, προσθέτοντας ότι τα στείρα ‘όχι’ δεν αποτελούν λύση και ότι τα τελευταία πέντε χρόνια “ακούμε ηχηρά, φιλεργατικά συνθήματα”.

«Καλό είναι όμως να θυμόμαστε ότι είναι επί της σημερινής διακυβέρνησής που για πρώτη φορά στην ιστορία παγοποιήθηκε η ΑΤΑ και οι προσαυξήσεις, περικόπηκαν οι μισθοί των εργαζομένων και η ανεργία εκτοξεύθηκε σε πρωτόγνωρα ύψη», ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος.

Κατέληξε λέγοντας ότι το μόνο που επιτυγχάνει με τη στάση του ο Πρόεδρος, «είναι να επιτείνει την αβεβαιότητα και να αυξάνει το κοινωνικό κόστος για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα