ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή διαπίστωσε πολλές παραβάσεις της νομοθεσίας από τα «ηλεκτρονικά φροντιστήρια» που παραδίδουν μαθήματα εξ αποστάσεως, μέσω Ίντερνετ.

Ο Συνήγορος Ευάγγελος Ζερβέας, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, διαπίστωσε την ύπαρξη, τουλάχιστον 15 παρόχων εξ αποστάσεως φροντιστηριακής εκπαίδευσης στο διαδίκτυο και από την έρευνα του  προέκυψαν τα εξής ευρήματα:

Σε κανένα από τα ηλεκτρονικά φροντιστήρια δεν έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Επίσης τα φροντιστήρια δίνουν στο κοινό ανεπαρκέστατα στοιχεία επικοινωνίας (συνήθως

μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου ή μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση τη διαδικασία του εντοπισμού και του ελέγχου τους.

Υπό τέτοιες συνθήκες, δεν μπορεί να διακριβωθεί ούτε εάν οι διδάσκοντες κατέχουν τα νόμιμα επαγγελματικά προσόντα, καθώς και την προβλεπόμενη άδεια διδασκαλίας.  Διαφημίζεται, επίσης, συχνά η παροχή φροντιστηριακής στήριξης σε μαθητές και του Δημοτικού, παρανόμως όμως, δεδομένου ότι τα φροντιστήρια δημοτικής εκπαίδευσης έχουν εδώ και πολλά χρόνια (από το 1977) καταργηθεί.

Ο Συνήγορος εφιστά την προσοχή των γονιών και τους προτείνει να απευθύνονται στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας των ηλεκτρονικών φροντιστηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα