Στη Βουλή εκτίθενται οι τιμητικές διακρίσεις του Αλέκου Μιχαηλίδη

17:17 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Φόρο τιμής στην προσφορά του αείμνηστου Αλέκου Μιχαηλίδη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Βουλής από το 1977 ως το 1981, απέτισε σήμερα το πρωί σε μια σεμνή εκδήλωση η Βουλή των Αντιπροσώπων εκθέτοντας σε ειδικό χώρο τις τιμητικές διακρίσεις που του είχαν απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τις οποίες παραχώρησε στο σώμα η σύζυγος του

Γιόλα.

«Θέλω να εξάρω την πρωτοβουλία της κας Μιχαηλίδου, συζύγου του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Βουλής Αλέκου Μιχαηλίδη, να δωρίσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενθύμια και τιμητικές διακρίσεις που του είχαν απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων», ανέφερε ο κ. Ομήρου σε δηλώσεις του, μετά από ξενάγηση της κ. Μιχαηλίδου στο χώρο όπου εκτίθενται τα αντικείμενα.

Συνέχισε λέγοντας ότι «θέλω ταυτόχρονα με αυτή την ευκαιρία να αποτίσω φόρο τιμής, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πολύτιμη προσφορά του Αλέκου Μιχαηλίδη στο δημόσιο βίο της χώρας μας, στην προαγωγή των δικαίων του κυπριακού ελληνισμού στην εθνική μας υπόθεση και ιδιαίτερα να εξάρω και να υπογραμμίσω την πολύτιμη συνεισφορά του Αλέκου Μιχαηλίδη στις πρωτοβουλίες που άνοιξαν τον δρόμο για την επίτευξη του μεγαλύτερου επιτεύγματος του συνόλου του ελληνισμού μετά την τραγωδία του 1974, δηλαδή την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ».

Από την πλευρά του, υπό την ιδιότητά του ως στενός συνεργάτης και φίλος του κ. Μιχαηλίδη, ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Πρέσβης Ανδρεας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι «εκ μέρους της κας Μιχαηλίδου  ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη μεγάλη τιμή που κάνετε στον αείμνηστο Αλέκο Μιχαηλίδη Πρόεδρο της Βουλής από το 1977 μέχρι το 1981».

Νομίζω, πρόσθεσε, «ότι αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής και τιμούμε τη μνήμη του με αυτή την ενέργεια της Βουλής των Αντιπροσώπων να δεχθεί την προσφορά της κας Μιχαηλίδου και να παρουσιάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων τα μετάλλια και άλλα αναμνηστικά ενθύμια και τις τιμητικές διακρίσεις που είχαν δοθεί στον αείμνηστο Αλέκο Μιχαηλίδη κατά τη διάρκεια της θητείας του».

Keywords
Τυχαία Θέματα