Σαν να εχασε η Μπάγερν Μονάχου

18:43 5/10/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 8η αγωνιστική

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 1-1
Γήπεδο: BayArena
Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι στο Λεβερκούζεν με Μπάγερ και Μπάγερν Μονάχου να μένουν στο 1-1 με τους Βαυαρούς να τα έχουν με την τύχη τους καθώς έχασαν σωρεία ευκαιριών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπάγερν Μονάχου έκανε 26 σουτ ενώ η γηπεδούχος Μπάγερ μόλις 5 με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 12ο λεπτό όταν έπειτα από γύρισμα

του Ριμπερί από τα αριστερά προέκυψε καραμπόλα με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Λένο. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ο Ριμπερί έκανε την ίδια απόπειρα, γύρισμα της μπάλας από αριστερά, με τον Κρόος με ωραίο σουτ στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Ωστόσο η χαρά των Βαυαρών δεν κράτησε για πολύ καθώς ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Μπέντερ, ο Σαμ ισοφάρισε για την Λεβερκούζεν. Στο 35' η Μπάγερν Μονάχου έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα όταν κεφαλιά του Μίλερ προ κενής εστίας κατέληξε άουτ. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ζητάνε, δικαίως πέναλτι, σε μαρκάρισμα πάνω στον Μίλερ με την Μπάγερν Μονάχου να είναι συνεχώς στην επίθεση και την Λεβερκούζεν να προσπαθεί να αμυνθεί.
Μάλιστα στις καθυστερήσεις οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα είχαν άλλες δυο σπουδαίες ευκαιρίες να πάρουν το ματς όταν αρχικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκέτσε βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Λένο ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ και λίγο αργότερα την κεφαλιά του Σβαϊνστάιγκερ έδιωξαν πάνω στην γραμμή οι αμυνόμενοι.
Το τελικό 1-1 ναι μεν ικανοποιεί την Μπάγερν Μονάχου καθώς είναι μόνη πρώτη αλλά υπάρχει και η απογοήτευση καθώς θα μπορούσε να είχε φύγει με τους βαθμούς της νίκης.

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Ντονάτι, Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπένις, Μπέντερ, Ρέιναρτς, Ρόλφες, Σαμ (82' Κρουζ), Καν (63' Μιν Σον), Κίσλινγκ (83' Χέγκελερ)

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Σακίρι (71' Ρόμπεν), Κρόος (86' Γκέτσε), Ριμπερί, Μίλερ (80' Μάντζουκιτς)

Γκλάντμπαχ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-0
Γήπεδο: Borussia Park

Μετά από επτά αγωνιστικές η Μπορούσια Ντόρτμουντ ηττήθηκε για πρώτη φορά στην εφετινή Bundesliga μιας και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία από τις πολλές ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η γηπεδούχος Γκλάντμπαχ να επικρατήσει με 2-0 και να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα της. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και στο 17ο λεπτό είχαν την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος όταν ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ, Τερ Στέγκεν, έκανε διπλή επέμβαση σε σουτ των Ρόις και Λεβαντόφσκι.
Στην επανάληψη η Ντόρτμουντ συνέχιζε να σπαταλά ευκαιρίες και τελικά στο 81ο λεπτό τιμωρήθηκε όταν ο Χούμελς ανέτρεψε εντός περιοχής τον Νορντβέιντ, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μαξ Κρουζ για το 1-0 με την Ντόρτμουντ να συνεχίζει με δέκα παίκτες καθώς ο Χούμελς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Ρόις να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ράφαέλ από μπαλιά του Αράνγκο διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Γκλάντμπαχ: Τερ Στέγκεν, Γιάντσκε, Στραντζ, Ντομίνγκεζ, Βεντ, Ξάκα, Νορντβέιντ (83' Κράμερ), Χέρμαν (77' Χργκότα), Αράνγκο, Κρουζ, Ράφαελ
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Σούμποτιτς, Χούμελς, Ντουρμ, Μπέντερ (72' Χόφμαν), Σαχίν (89' Γκούντερ), Ομπαμεγιάνγκ, Μκιταριάν, Ρόις, Λεβαντόφσκι

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 4-1
Γήπεδο: Veltins Arena

Έπειτα από δυο αγωνιστικές χωρίς νίκη, η Σάλκε επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας εύκολα της Άουγκσμπουργκ με 4-1 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ούγγρο φορ, Άνταμ Σαλάι. Η Άουγκσμπουργκ πήρε προβάδισμα μόλις στο 10ο λεπτό με τον Σάσα Μόλντερς αλλά έξι λεπτά αργότερα η Σάλκε κέρδισε πέναλτι όταν ο Σαλάι ανατράπηκε από τον Κλαβάν, ο οποίος αποβλήθηκε, και ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ ευστόχησε για το 1-1. Πριν το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με τον Σαλάι να αξιοποιεί ασίστ του Ουτσίντα για το 2-1 με τον Ούγγρο επιθετικό να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 78' κάνοντας το 3-1. Η Άουγκσμπουργκ με παίκτη λιγότερο δεν μπορούσε να αποφύγει την ήττα, τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη, με τον Μαξ Μέγιερ, έπειτα από την δεύτερη ασίστ του Ουτσίντα, να διαμορφώνει το τελικό 4-1 για την Σάλκε.

Σάλκε: Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Σαντάνα, Αόγκο, Χόγκερ, Νοϊστέντερ, Κλέμενς (84' Κολάσινατς), Μπόατενγκ (68 Μέγιερ), Ντράξλερ, Σαλάι (87' Αϊχάν)
Άουγκσμπουργκ: Μάνινγκερ, Βερχό, Κάλσεν Μπράκερ, Κλαβάν, Όστρολεκ, Μπάιερ, Χαν, Φογκτ, Άλτιντοπ (18' Χο), Βέρνερ (73' Χολζχάουσερ), Μόλντερς (83' Μίλικ)

Μάιντς-Χόφενχαϊμ 2-2
Γήπεδο: Coface Arena
Με γκολ του Σκοπιανού αμυντικού Νικόλσε Νοβέσκι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μάιντς πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Χόφενχαϊμ επιστρέφοντας από την κόλαση του 0-2. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και με την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου ήταν μπροστά με 2-0 όταν ο Κέβιν Φόλαντ στο 14' έκανε το 0-1 από ασίστ του Φιρμίνο ο οποίος στο 22ο λεπτό έγινε ο εκτελεστής κάνοντας το 0-2. Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μάιντς έσωσε τον βαθμό καθώς στο 82' ο Έρικ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ, που είχε περάσει αλλαγή από το 25ο λεπτό, μείωσε σε 1-2 και στις καθυστερήσεις ο Νοβέσκι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έτσι η Μάιντς έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων ηττών με την Χόφενχαϊμ να συμπληρώνει τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Μάιντς: Μίλερ, Πόσπεχ, Μπελ, Νοβέσκι, Παρκ, Μόριτς (25' Τσούπο Μότινγκ), Γκέις, Σότο, Ζίμλινγκ (66' Μάλι), Νικολάι Μίλερ, Οκαζάκι (66' Πάρκερ)
Χόφενχαϊμ: Κάστελς, Μπεκ, Άμπραχαμ, Βέστεργκαρντ, Τολιγιάν, Ρούντι, Πολάνσκι (77' Στρομπλ), Φόλαντ, Φιρμίνο, Ελιουνούσι (86' Σούλε), Μοντέστε (22' Σίπλοκ)

Στουτγάρδη-Βέρντερ Βρέμης 1-1
Γήπεδο: Mercedes Benz Arena

Για 5η συνεχόμενη αγωνιστική η Στουτγάρδη έμεινε αήττητη παρότι έχασε δυο βαθμούς στο γήπεδο της μένοντας στο 1-1 με την Βέρντερ Βρέμης. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μάρτιν Χάρνικ έπειτα από κεφαλιά πάσα του Σβαμπ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους αλλά στο 37' ήρθε η απάντηση από την Βέρντερ Βρέμης με τον Νιλς Πέτερσεν που έκανε το 1-1 αποτέλεσμα που δεν άλλαξε στην επανάληψη παρά τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Η Βέρντερ Βρέμης έχει μια νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές και βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία.

Στουτγάρδη: Κιρσμπάουμ, Σακάι, Σβαμπ, Ρούντιγκερ, Μπόκα, Κβιστ, Γκέντνερ, Χάρνικ, Μαξίμ, Τραορέ (88' Βέρνερ), Ιμπίσεβιτς
Βέρντερ Βρέμης: Μίλιτς, Φριτζ, Προντλ, Καλντιρόλα, Σαντιάγκο Γκαρσία, Κρόος, Γιουνούζοβιτς, Ελία (88' Λόρενσεν), Χαντ, Εκισί (66' Γκεμπρέ Σελασιέ), Πέτερσεν

Βόλφσμπουργκ-Μπράουνσβαϊγκ 0-2
Γήπεδο: Volkswagen Arena

Την πρώτη της νίκη στην Bundesliga και μάλιστα εκτός έδρας πέτυχε η Μπράουνσβαϊγκ που επιβλήθηκε με 2-0 της Βόλφσμπουργκ. Στο 31ο λεπτό ο Καρίμ Μπελαράμπι έκανε το 0-1 με τον Ντομί Κούμπελα στο 86ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό 0-2 για την Μπράουνσβαϊγκ.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Τρας, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκεζ, Λουίζ Γκουστάβο, Πόλακ (58 Καλιγκιούρι), Για Κο, Ντιέγκο, Σάφερ, Όλιτς (70' Κούτσκε)
Μπράουνσβαϊγκ: Νταβάρι, Ελαμπντελαουΐ, Μπίκακιτς, Ντογκάν, Ρέιχελ, Μάρκο Καλιγκιούρι, Τόιερκαουφ, Πέρτχελ (80' Ορλ), Μπελαράμπι (88' Κρούπκε), Μπόλαντ, Αντέμι (70' Κούμπελα)

Η 8η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις Νυρεμβέργη-Αμβούργο (16:30) και Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα