Προβληματισμός και απορίες

ΑΕΚ
Οι νέες απρόσμενες απώλειες των «κιτρινοπράσινων» δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο το μέλλον τους

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ βρήκε και πάλι τον δρόμο της, ξαφνικά και πάλι εκτροχιάστηκε. Πήγε στη Λεμεσό έχοντας τον τίτλο του φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν το απέδειξαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν συγκεντρωμένοι, έκαναν αρκετά εύκολα λάθη και στο τέλος τα πλήρωσαν.

Έχασαν άλλους δύο βαθμούς και συνολικά έξι απρόσμενους, από Αναγέννηση, Δόξα και Άρη. Ο προβληματισμός

δεν είναι μόνο για τις νέες απώλειες βαθμών, αλλά και για τις μαζεμένες απώλειες παικτών λόγω μυϊκών τραυματισμών. Αν εξαιρέσουμε φυσικά τον σοβαρό τραυματισμό του Τομάς, τραυματισμούς για διάφορους λόγους αντιμετώπισαν οι Μουρίγιο, Τέτε και στο τελευταίο παιχνίδι οι Λαμπάν, Καταλά και Τρουγιόλς. Καταλά και Λαμπάν είχαν και στην αρχή του πρωταθλήματος τραυματισμούς που τους κράτησαν για ένα με δύο παιχνίδια εκτός δράσης.

Τώρα εμείς δεν θα κάνουμε τους έξυπνους και τους ειδικούς. Άλλοι είναι οι αρμόδιοι και στην ΑΕΚ υπάρχουν επαγγελματίες σε όλα τα πόστα και όλοι τα τελευταία χρόνια δουλεύουν ανεπηρέαστα και ο καθένας στον δικό του τομέα. Κάποιες απορίες όμως σου δημιουργούνται, ειδικά όταν μια ομάδα έχει τρεις μαζεμένους μυϊκούς τραυματισμούς, χωρίς να είμαστε βέβαιοι φυσικά. Και εκτός από τις απορίες με τους τραυματισμούς, όλοι έχουμε και απορίες με τις μετεγγραφές και την ενίσχυση.

Όταν το καλοκαίρι το ρόστερ είχε μόνο έναν επιθετικό, όλοι γράφαμε και λέγαμε ότι θα είναι μεγάλο ρίσκο. Τελικά πολύ νωρίς αλλάξαμε τα κείμενά μας και τα όσα λέγαμε, αφού ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα μάς έκλεισε τα στόματα. Όμως, την ίδια ώρα γράφαμε ότι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η ενίσχυση με επιθετικό τον Ιανουάριο.

Σήμερα έχουμε 24 του μήνα και επιθετικός καθαρόαιμος δεν έχει έρθει στην ΑΕΚ. Ήρθε ο 20χρονος Έλβιρ Μαλόκου, που δεν είναι καθαρόαιμος επιθετικός, και ο Έκορ Χέφελ, που είναι μέσος. Οι απορίες μας μεγάλωσαν με το θέμα που προέκυψε με τον Αντρέ Άλβες. Το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε βασικός ήταν στον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την Καρμιώτισσα στις ένδεκα του μήνα. Είχε καλή απόδοση και συμμετοχή και στα δύο γκολ.

Στον αγώνα με τη Σαλαμίνα στο πρωτάθλημα δεν χρησιμοποιήθηκε, ούτε και στον επαναληπτικό με την Καρμιώτισσα. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη έμεινε εκτός αποστολής, για αγωνιστικούς λόγους, όπως ειπώθηκε από επίσημα χείλη, αλλά σίγουρα πίσω από τους αγωνιστικούς λόγους θα κρύβονται και άλλοι. Στοιχεία και γεγονότα που δεν είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Λάρνακας.

Εκεί που ήρθε η τρίτη κατά σειρά χρονιά που οι «κιτρινοπράσινοι» διεκδικούν το πρωτάθλημα, με τη διαφορά ότι αυτήν τη χρονιά υπάρχουν αρκετά προβλήματα και βηματάκια προς τα πίσω, σχεδόν σε όλους τους τομείς. Αστάθεια και λάθη, τα οποία δεν διορθώνονται όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Χρόνος για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις υπάρχει, αν και περιορισμένος. Ιμανόλ Ιδιάκεθ και Τσάβι Ρόκα καλούνται να διορθώσουν άμεσα τα κακώς έχοντα και να βελτιώσουν την ομάδα για να παραμείνουν μέσα στον στόχο τους μέχρι το τέλος.

Τα αποτελέσματα για τους τρεις
Σήμερα θα βγουν τ’ αποτελέσματα για τους τρεις ποδοσφαιριστές που έγιναν αναγκαστική αλλαγή στον αγώνα με τον Άρη. Ο Λαμπάν είχε δεχθεί ένα πάτημα στο πόδι και δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό. Ο Καταλά έχει ένα χτύπημα στα πλευρά, ενώ ο Τρουγιόλς είχε ένα τράβηγμα. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και των τριών και αν θα προλάβουν τον κυριακάτικο αγώνα με την ΑΕΖ στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ».

Φλορίαν Ταουλεμέσε για την επίθεση
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Γάλλος επιθετικός Φλορίαν Ταουλεμέσε βρίσκεται καθ' οδόν για την Κύπρο και για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο Φλοριάν Ταουλεμέσε κλείνει τα 31 του χρόνια, στο τέλος Ιανουαρίου αγωνιζόταν στη βελγική Έουπεν και έμεινε ελεύθερος και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ήδη πήρε το αεροπλάνο και έρχεται στην Κύπρο. Μάλιστα στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στον προπονητή της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιδιάκεθ και πως στην ομάδα αγωνίζονται κυρίως Ισπανοί ποδοσφαιριστές. Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένονται εξελίξεις, καθώς ο Ταουλεμέσε δεν είναι ο μόνος επιθετικός που έχει προταθεί για την ομάδα της Λάρνακας.

Keywords
Τυχαία Θέματα