Το ΓεΣΥ συζήτησαν ΑΚΕΛ - Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΟΥΛΗΣ
ΤΙΣ θέσεις του για το ΓεΣΥ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο ΑΚΕΛ ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να συνεχιστεί ο διάλογος και σε επίπεδο Βουλής.

Σε δηλώσεις της μετά τη χθεσινή συνάντηση με αντιπροσωπία του ΑΚΕΛ, η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Στέφη Δράκου ανέφερε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική

και χρήσιμη συζήτηση αναφορικά με τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού ΓεΣΥ».

«Συζητήσαμε σημαντικά θέματα», συνέχισε η κ. Δράκου, «όπως είναι η προστασία των ασφαλισμένων και ιδιαίτερα των ασθενών, όπως επίσης και αν θα χρειαστεί να καταβάλουν διπλές εισφορές». Είδαμε θέματα, πρόσθεσε, «όπως την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν και να βρούμε μια συναινετική προσέγγιση στα πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα του Γενικού Σχεδίου Υγείας».

Ανέφερε παράλληλα ότι συζητήθηκε και το θέμα της αποσαφήνισης του κόστους της μεταρρύθμισης στην Υγεία, ούτως ώστε να μην γίνει το ΓεΣΥ αιτία για ανεργία στον ασφαλιστικό τομέα.

Απευθυνόμενη στον βουλευτή και μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, Αδάμο Αδάμου, η κ. Δράκου εξέφρασε την ικανοποίηση τού Συνδέσμου για την «αντιμετώπιση της οποίας έτυχε ο Σύνδεσμος από το κόμμα όπως επίσης και για το γεγονός ότι θα προχωρήσει και θα συνεχιστεί αυτός ο διάλογος».

«Κανένα ΓεΣΥ δεν είναι τέλειο»
Από την πλευρά του, ο κ. Αδάμου, σημειώνοντας ότι ήδη η αρμόδια Επιτροπή Υγείας έχει ενώπιόν της τα υπομνήματα του Συνδέσμου, ανέφερε ότι «η Επιτροπή ανέλαβε τη δέσμευση να ακούσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και μέσα στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου τις ασφαλιστικές εταιρείες», πάντα -όπως είπε- «στο πλαίσιο και των πολιτικών θέσεων που έχει το κόμμα όσον αφορά το ΓεΣΥ».

Την ίδια ώρα είπε ότι επείγει «να εφαρμοστεί κάποιο σχέδιο υγείας», προειδοποιώντας ότι «σε καμιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει τέλειο σύστημα υγείας, εξ ου και στην Κύπρο το σχέδιο που θα εφαρμοστεί ενδεχομένως να έχει ατέλειες».

Πρέπει, πρόσθεσε, «να εφαρμόσουμε ένα σύστημα υγείας με τα λάθη του, με τις παραλείψεις του, και στην πορεία να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε σεβόμενοι πάντα τους ασθενείς πρώτα και μετά όλους τους εμπλεκόμενους οι οποίοι θα συνεισφέρουν στο να λειτουργήσει αυτό το σύστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα