Εποχικό ένδυμα για τον ΔΗΣΥ η φουστανέλα...

Η απέλπιδα προσπάθεια Αβέρωφ, η αχαριστία προς το ΔΗΚΟ και ο κόλαφος για την παράσταση της «Αντιγόνης»

Η βιαιότητα του λόγου, η ανακολουθία και η διαστρέβλωση με την οποία ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου επεχείρησε να στηρίξει την πολιτική του κόμματος, στην ομιλία του στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, δεν εκπλήττει. Θλίβει.

Θλίβει, επειδή ο κ. Νεοφύτου συνήθως χρησιμοποιεί επιχειρήματα και αναλίσκεται σε εκκλήσεις για κοινή πατριωτική πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων στο εθνικό

θέμα. Δεν εκπλήττει, διότι είναι έκδηλος ο πανικός και η απέλπιδα προσπάθεια να πείσει, ακόμη και τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, για πράγματα τα οποία είναι αυτονόητα και δεν χρήζουν διευκρινίσεων και αποδείξεων.

Η επαναφορά σε κάτι που χάθηκε διά παντός στον ΔΗΣΥ, η εθνικοφροσύνη, αποτελεί ματαιότητα. Την περασμένη Κυριακή, σε ανάλυσή μου, απέδειξα, διά συγκεκριμένων γεγονότων και περιστατικών, ότι το πάλαι ποτέ «φρούριο της εθνικοφροσύνης», ο ΔΗΣΥ, μεταλλάχθησε σε ένα θλιβερό κακέκτυπο του ΑΚΕΛ.

Έχει εμβολιασθεί με όλες τις διαχρονικές ανθελληνικές και φιλοτουρκικές προσεγγίσεις του ΑΚΕΛ, και έχει εξελιχθεί σε μία ανανική και επαναπροσεγγιστική κομπανία, με ύμνους προς τον Ερντογάν, τον Ακιντζί και με δόση συμπάθειας προς την Τουρκία. Τα γεγονότα που καταγράφω στην ανάλυσή μου είναι εκεί, και δεν χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση και υπενθύμιση.

Συνεπώς, η προσπάθεια του Αβέρωφ Νεοφύτου καταδεικνύει τον πανικό που επικρατεί στην ηγεσία, από τη «μεγαλειώδη» στροφή της πάλαι ποτέ εθνικόφρονος παρατάξεως προς τις ακελικές θεωρίες, και παράλληλα καταδεικνύει την προσπάθεια της ηγεσίας να καθησυχάσει ανησυχίες που εκδηλώνονται σε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του για τη λιποταξία του ΔΗΣΥ από τις εθνικόφρονες παραδόσεις του.

Η φουστανέλα, πλέον, φίλε Αβέρωφ, αποτελεί εποχικό ένδυμα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την ηγεσία σας. Την ενδύεστε μόνο όταν θέλετε να καθησυχάσετε ανησυχίες. Στην πραγματικότητα, είναι ο Πρόεδρός σας που ζήτησε αποκοπή των ομφάλιων λώρων με την Ελλάδα, είναι επί των ημερών της διακυβερνήσεώς σας που έχουν τερματισθεί οι επισκέψεις μαθητών στην Ακρόπολη και στα Φυλακισμένα Μνήματα, είναι επί των ημερών σας που διαμορφώσατε κοινά οράματα με τον Ακιντζί και προπαγανδίζετε πως «ο Ερντογάν είναι σύγχρονος και προοδευτικός ηγέτης».

Και είναι επί των ημερών σας που ΜΜΕ, προσκείμενα στον ΔΗΣΥ και στο Προεδρικό, εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις κατά του Νίκου Κοτζιά. Και ακόμη κάτι. Εκείνοι στους οποίους αναφερθήκατε, ότι σε κάποιες εποχές «υπέστελλαν και έκαιγαν τις ελληνικές σημαίες, και λοιδορούσαν καθετί το ελληνικό», είναι οι σημερινοί σας σύμμαχοι. Το ΑΚΕΛ! Συνεπώς, μην κατηγορείτε ομοϊδεάτες...

Εκδηλώνεται όμως και αγνωμοσύνη και αχαριστία προς την πλευρά του ενδιάμεσου χώρου.
Διότι, φίλε Αβέρωφ, είναι με τα δεκανίκια της κύριας δύναμης του ενδιάμεσου χώρου που ο ΔΗΣΥ επέτυχε να κυβερνήσει. Το 1993, με τα δεκανίκια του ΔΗΚΟ και του Σπύρου Κυπριανού, και το 2013, με τα δεκανίκια του ΔΗΚΟ του Μάριου Καρογιάν και της «ομάδας του κομμωτηρίου», που εξελέγη Πρόεδρος ο Νίκος Αναστασιάδης.

Και μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλο το πάθος του ΔΗΣΥ να κυβερνήσει, ώστε απεμπόλησε διαχρονικές θέσεις του στο Κυπριακό και ασπάστηκε απορριπτικές θέσεις του ΔΗΚΟ. Το 1993, ο Γλαύκος Κληρίδης, χάριν της εξουσίας, απέρριψε τις Ιδέες Γκάλι, τις οποίες είχε αποδεχθεί ενθέρμως νωρίτερα, προκειμένου να λάβει την υποστήριξη του Κυπριανού, και το 2013 ο Νίκος Αναστασιάδης απεμπόλησε το σχέδιο Ανάν και δεσμεύτηκε να χαράξει πολιτική που θα επεβάρυνε με κόστος την Τουρκία, προκειμένου να υφαρπάσει την ψήφο των δηκοϊκών.

Τελικά ο ΔΗΣΥ ούτε εθνικοφροσύνης κέκτηται, ούτε σταθερότητα φιλοσοφίας έχει. Πουλά εθνικοφροσύνη, όταν τη χρειαστεί και ξεπουλά φιλοσοφία στο εθνικό θέμα, όταν πρόκειται να διεκδικήσει εξουσία. Τρεις φορές που ο ΔΗΣΥ έλαβε την ψήφο των πολιτών, την έλαβε έχοντας ως λάβαρο τις απορριπτικές θέσεις του ΔΗΚΟ και τους πυραύλους S-300. Τη μία και μοναδική φορά, που διεκδίκησε την ψήφο του λαού με τις δικές του ενδοτικές θέσεις, συνετρίβη ακόμη και από τους δικούς του ψηφοφόρους: 2004, σχέδιο Ανάν.

Θα υπενθυμίσουμε, όμως, στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ ακόμη κάτι: Προχθές ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ότι ο Γενικός Ελεγκτής ορθώς και καθηκόντως ερεύνησε το θέμα της γνωστής παράστασης «Αντιγόνη», του ΘΟΚ και ελληνικών κρατικών θεατρικών οργανισμών, στο κατεχόμενο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας.

Τότε, ο κ. Νεοφύτου παρέα με το ΑΚΕΛ και την ανανική πλατφόρμα έσχιζαν τα ιμάτιά τους, και ισχυρίζοντο πως ο Γενικός Ελεγκτής δεν είχε καμία αρμοδιότητα να το πράξει.

Προφανέστατα ήθελαν να καλύψουν την υπόγεια ανάμειξή τους στην πραγματοποίηση αυτής της σκανδαλώδους πράξης, ώστε να συνεχιστεί η βεβήλωση των κατεχομένων αρχαίων ναών του πολιτισμού μας, από τις ανανικές επιδείξεις επαναπροσέγγισης.
Τότε, δεν ενοχλήθηκε η εθνικοφροσύνη σας, κύριε Πρόεδρε του ΔΗΣΥ;

Keywords
Τυχαία Θέματα