Είδε τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου ο Υπ. Υγείας

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΑ προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου συζήτησε με τη Διεύθυνση και τους επικεφαλής των διαφόρων κλινικών του νοσηλευτηρίου ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, κατά τη διάρκεια χθεσινής πρωινής επίσκεψής του.

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο, ο Υπουργός είπε ότι ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια του Νοσηλευτηρίου και τους επικεφαλής των κλινικών «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

στην καθημερινότητα τους», ενώ συζητήθηκαν και διάφορες επιλογές που τίθενται ενώπιον του Υπουργείου Υγείας, τόσο για την απάμβλυνση αυτών των προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Αμμοχώστου».

Σύγχρονο νοσοκομείο
Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτήριο είναι ένα σύγχρονο Νοσοκομείο με σημαντικότατες υποδομές, τόσο κτηριακές όσο και σε εξοπλισμό, και με πολύ καλό προσωπικό. «Θέλουμε», συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, «να αυξηθεί ο αριθμός των υπηρεσιών που παρέχονται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και στους επισκέπτες ειδικά κατά τους θερινούς μήνες».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα αυξηθεί το προσωπικό, ο Υπουργός απάντησε ότι «στο μέτρο του δυνατού θα καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες». Σε ερώτηση εάν θα προσληφθούν και νέοι γιατροί ή εάν το Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα ενισχύεται όποτε χρειάζεται με περισσότερο προσωπικό, ο Υπουργός απάντησε πως η στελέχωση του Νοσοκομείου εξαρτάται από τις υπηρεσίες που παρέχονται. «Οι υφιστάμενες υπηρεσίες έχουν ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, είτε λόγω εγκυμοσύνης είτε λόγω άδειας μητρότητας, ενώ υπάρχουν και νέες υπηρεσίες που προστίθενται», ανέφερε ο κ. Παμπορίδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι, «στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε με τη Διεύθυνση και η ενδεχόμενη ανάπτυξη του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, η οποία θα μπορέσει να αυξήσει όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και σε γκάμα υπηρεσιών, τις υπηρεσίες που παρέχονται στους κατοίκους της περιοχής».

Συγκέντρωση αρμοδιοτήτων
Όσον αφορά το θέμα της συγκέντρωσης των αρμοδιοτήτων του Κέντρου Αίματος στη Λευκωσία, κάτι που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Παμπορίδης είπε πως συζητήθηκε και αυτό το θέμα. Σε ερώτηση κατά πόσον αναβάλλεται η υλοποίηση του συγκεκριμένου θέματος, ο Υπουργός απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας πως οι σχεδιασμοί που αφορούν την επικράτεια στο αίμα είναι σε εφαρμογή και στα πλαίσιο αυτής της εφαρμογής θα επηρεαστεί και θα καλυφθεί και η Αμμόχωστος.

«Είναι ένα μέτρο που θα ανακοινωθεί στη λεπτομέρειά του από τις Κεντρικές Υπηρεσίες, σε κάθε όμως περίπτωση εμάς ο στόχος μας είναι η αναβάθμιση των ποιοτικών κριτηρίων που λαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής», σημείωσε ο κ. Παμπορίδης. Σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός απάντησε πως «είναι λάθος να δίνουμε αποσπασματική εικόνα της μεταρρύθμισης που αφορά τα της διαχείρισης του αίματος στην επικράτεια».

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να εξηγηθεί δεδομένων των αλλαγών που εισάγονται, υπάρχει μοριακός έλεγχος πλέον ο οποίος διασφαλίζει την ασφάλεια πρωτίστως των ασθενών, ότι δεν θα γίνουν λάθη και ότι δεν θα μεταγγιστούν δείγματα τα οποία δεν θα έχουν ελεγχθεί επαρκώς» κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα