Προετοιμάζουν τριμερή οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Λιβάνου

Μετά τις τριμερείς συναντήσεις με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ιορδανία, οι ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου θα έχουν σήμερα συνάντηση, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, με στόχο την εγκαθίδρυση ενός νέου τριμερούς σχήματος συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον

Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση των τριών χωρών, σε επίπεδο Υπουργών, κατά την οποία θα διερευνηθούν οι ενδεχόμενοι τομείς συνεργασίας, σε ένα τριμερές σχήμα, προς όφελος των λαών της περιοχής.

Παρόμοια συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας είχε πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του προηγούμενου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στις 18 Ιανουαρίου, θέτοντας τις βάσεις για το τριμερές σχήμα συνεργασίας μεταξύ Λευκωσίας, Αθήνας και Αμμάν.

Στο μεταξύ, διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και ΥΠΑΜ του Λιβάνου, Samir Moqbel, ύστερα από πρόσκληση του ΥΠΑΜ, Χριστόφορου Φωκαΐδη. Σήμερα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα