Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι ο ΠΑΟΚ

ΕΛΛΑΔΑ
Έχασε και από τον Ηρακλή στην Τούμπα, σημαντικό διπλό για τον Παναθηναϊκό στα Γιάννενα

Στα χέρια του Ηρακλή κατέληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Σε ένα φοβερό ματς στην Τούμπα, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου βγήκε… νικήτρια στο ροντέο κι έφυγε με το πρώτο της «διπλό», 1-0, έπειτα από το 2003. Χρυσός σκόρερ για τον Γηραιό ήταν ο Λεοζίνιο

με υπέροχο πλασέ στο 73ο λεπτό. Νωρίτερα, στο 52’ ακυρώθηκε γκολ του Μυστακίδη ως οφσάιντ, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Μπουλούτ (59΄). Με δέκα τελείωσε το ματς η ομάδα του Τούντορ λόγω αποβολής (σωστής) του Βίτορ για αντιαθλητικό χτύπημα στις καθυστερήσεις. Τραυματίας αποχώρησε ο Μπερμπάτοφ.

Το ματς μύριζε ντέρμπι στην Τούμπα από το πρώτο λεπτό. Τόσο ο δικέφαλος του Βορρά, όσο και ο Γηραιός ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά, εν τέλει αλληλοεξουδετερώθηκαν κι εγκλωβίστηκαν. Πιο ευχαριστημένος από αυτή την εικόνα, σίγουρα, ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι, παρά την πίεση που δέχτηκαν, αμύνονταν σωστά και παρά την ευκαιρία του Μπερμπάτοφ στο 39’ το ημίχρονο «βγήκε» με τον Ηρακλή να στέκεται εξαιρετικά και να κρατάει εύκολα το 0-0.
Εμφανώς βελτιωμένος εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι παίκτες του Τούντορ πίεσαν πιο ουσιαστικά κι είδαν τον βοηθό να ακυρώνει σωστά γκολ του Μυστακίδη στο 50’ (καλυπτόταν αλλά επηρέαζε ο Μπερμπάτοφ). Το παιχνίδι άνοιξε, καθώς ο Ηρακλής βρήκε χώρους και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε ο Βέλλιος ανάγκασε τον Βελλίδη σε δύσκολη απόκρουση. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπουλούτ φωνάζει δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν του δόθηκε, καθώς στην προσπάθειά του για το ριμπάουντ τον ρίχνει στο έδαφος ο Μυστακίδης.

Ο Γηραιός ήταν πιο ουσιαστικός και, παρά την πίεση που δέχτηκε, κυρίως με γεμίσματα στην περιοχή, δεν αποσυντονίστηκε. Ο δικέφαλος αντιμετώπισε προβλήματα στην τελική πάσα, όμως τη μοναδική φορά που την βρήκε ο Πέλκας πέταξε την ευκαιρία στα… σκουπίδια σημαδεύοντας το δοκάρι του Περνίς (71΄). Στην επόμενη φάση ήρθε η τιμωρία, καθώς ο Λεοζίνιο απέφυγε υποδειγματικά τον Τζαβέλλα και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Βελλίδη.

Εκτός πάει καλά
Σαν στο… σπίτι του αισθάνεται μακριά από την πρωτεύουσα ο Παναθηναϊκός! Μέσα στο 2016 οι «πράσινοι» έχουν παίξει πέντε φορές (τέσσερεις στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο) στην επαρχία και έχουν το απόλυτο. Διπλό στα Γιάννενα (2-1) με ανατροπή, διπλό επί της Καλλονής (2-0), διπλό κόντρα στον Λεβαδειακό (2-0), τρεις βαθμούς με αντίπαλο τον Πλατανιά στα Χανιά (3-2) και σήμερα εμφατική τριάρα ξανά κόντρα στον ΠΑΣ, για τη Σούπερ Λίγκα αυτήν τη φορά.

Χθες, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό τους από το κύπελλο, οι «πράσινοι» έβγαλαν ψυχή και πέρασαν με το εμφατικό 3-0 από τους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βλαχοδήμος «ξετύλιξε» το δώρο της άμυνας των Γιαννιωτών και άνοιξε το σκορ με το παρθενικό του τέρμα (26'), ενώ στο δεύτερο μέρος ανέλαβε δράση ο Μπεργκ, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ υπογράφοντας δις (82', 91') το «μάγκικο» διπλό.

Η επιτυχία του τριφυλλιού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, δεδομένου πως στο 40’ αποβλήθηκε (δεύτερη σερί φορά) ο Ζέκα. Ο διαιτητής Δελφάκης έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ των «πρασίνων» μετά από χέρι του Φερφελή, ενώ έδειξε... ανεκτικότητα σε σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων (ειδικά στον Καρανίκα που πήρε μία κίτρινη ενώ θα μπορούσε να έχει πάρει κι άλλη σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις).

«Ογκόλιθος» στην άμυνα ο Τελάντερ, πολύ καλή εμφάνιση του Λουντ στο κέντρο, εκπληκτικός ο Κλωναρίδης που πέρασε σαν αλλαγή και κατέγραψε δύο ασίστ. Είχε 2-3 καλές ευκαιρίες ο Άγιαξ της Ηπείρου για να πάρει… κάτι από το ματς.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ατρόμητος-Βέροια 0-0
Πανθρακικός-Πλατανιάς 0-2
(18' Σελίν, 49' Ανγκούλο)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0
(78' Βάργκας)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-3
(26΄ Βλαχοδήμος, 82΄, 90΄+1 Μπεργκ)
Καλλονή-Πανιώνιος 1-1
(45΄ Αναστασιάδης - 29΄ Ανσαριφάρντ)
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-0
(61΄,90΄+3 Μουνιός)
ΠΑΟK-Ηρακλής 0-1
(72΄ Λεοζίνιο)

Σήμερα
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 19:30 15/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 61
2. ΑΕΚ 45
3. Παναθηναϊκός 41
4. Πανιώνιος 35
5. ΠΑΟΚ 34
6. Αστέρας Τρ. 31
7. Παναιτωλικός 29
8. Ηρακλής 29
9. Πλατανιάς 27
10. Ξάνθη 25
11. ΠΑΣ Γιάννινα 24
12. Λεβαδειακός 24
13. Ατρόμητος 23
14. Βέροια 23
15. Πανθρακικός 14
16. Καλλονή 11

Keywords
Τυχαία Θέματα