Έγιναν... ρουτίνα

Ληστές απέσπασαν πάνω από 3.500 ευρώ, αφού ακινητοποίησαν 57χρονο
Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι ληστείες στην Κύπρο, αφού χθες σημειώθηκαν ακόμη δύο. Ένοπλος εισήλθε σε αρτοποιείο στη Λάρνακα και πήρε το ποσό των 150 ευρώ

Καθημερινό φαινόμενο κατήντησαν οι ληστείες, σε παγκύπριο επίπεδο. Πενηνταεφτάχρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι γύρω στις 4.50 τα ξημερώματα του Σαββάτου, την ώρα που βγήκε από την πολυκατοικία όπου διαμένει, στη Λεμεσό, για να μεταβεί στην εργασία του, δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστους

άντρες. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας εκ των δραστών ακινητοποίησε τον 57χρονο στο έδαφος και ο δεύτερος τού απέσπασε μία τσάντα που κρατούσε, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, καθώς και άλλους φακέλους, που περιείχαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Ένοπλη ληστεία σε αρτοποιείο στη Λάρνακα
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο κέντρο της Λάρνακας χθες τα ξημερώματα, σε αρτοποιείο, το οποίο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως. Γύρω στις 4.40 χθες το πρωί άγνωστος άνδρας, ηλικίας 60 με 65 χρονών, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλα, εισήλθε σε αρτοποιείο επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου και, με την απειλή πιστολιού, ζήτησε από τη μοναδική εκείνη τη στιγμή υπάλληλο τις εισπράξεις. Στιγμές τρόμου έζησε η υπάλληλος, καθώς έντρομη παρέδωσε όλο το περιεχόμενο της ταμειακής μηχανής, το οποίο ανερχόταν στα 150 ευρώ, στον ληστή, ο οποίος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Συχνό και σοβαρό έγκλημα
Το έγκλημα της ληστείας είναι από τα πλέον σοβαρά και αυτό αντανακλάται στη μέγιστη ποινή που προνοείται στο άρθρο 283 του Ποινικού Κώδικα. Σημειώνουμε ότι προνοείται ισόβια φυλάκιση όταν ο παραβάτης συνοδεύεται από ένα ή περισσότερα πρόσωπα, ή όταν κατά τη διάρκεια της ληστείας τραυματίσει, χτυπήσει ή χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε άλλη βία εναντίον οποιουδήποτε προσώπου. Επισημαίνεται ότι τα εγκλήματα αυτού του είδους, άσχετα από την επακριβή μορφή που παίρνει κάθε περίπτωση, βρίσκονται, δυστυχώς, σε έξαρση και παρουσιάζουν μιαν αυξητική τάση. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι οι ληστείες, πλείστες των οποίων είναι ένοπλες, και με τη χρήση βίας, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με υποψήφια και ανυποψίαστα θύματα τον κάθε πολίτη, με απρόβλεπτες και ανυπολόγιστες συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα