Κέρδισε ο πιο εύστοχος

Στο 86’ ο Εθνικός αστόχησε σε πέναλτι για το 1-1 και ο Μπόνιφεϊς έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις

ΑΡΗΣ 2
42’ (πεν.) Ράνο, 91’ Μπόνιφεϊς
ΕΘΝΙΚΟΣ 0

Αυτό που μετρά στο ποδόσφαιρο είναι η ουσία και οι τρεις βαθμοί πάνε στην ομάδα που μετατρέπει τις ευκαιρίες σε γκολ. Αυτό έγινε στο ψεσινό παιχνίδι στο Τσίρειο, μεταξύ του Άρη και του Εθνικού. Η «ελαφρά ταξιαρχία» προηγήθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Ράνο λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν έκανε το ίδιο όμως ο Πιντσέλι στο 86’ για λογαριασμό του

Εθνικού, αστοχώντας από τα 11 βήματα. Και αφού ο Άρης έμεινε ζωντανός στη συγκεκριμένη φάση, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε μια σπουδαία νίκη, στο ντεμπούτο του Κώστα Καϊάφα σε αγώνα πρωταθλήματος. Με την ψεσινή επιτυχία του ο Άρης μείωσε στους 4 βαθμούς από τη Νέα Σαλαμίνα και δικαιούται να ελπίζει πως θα προλάβει το τρένο της 6άδας.

Όσον αφορά τον Εθνικό, έχασε χωρίς να είναι χειρότερος από τον αντίπαλο και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, με αποκορύφωμα φυσικά το άστοχο πέναλτι στο 86’.

Δεν σκόραρε ο καλύτερος
Ο Εθνικός ήταν η ομάδα που έλεγχε τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και έφτανε με καλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές, με τέσσερεις από αυτές να πηγαίνουν στον στόχο, και τον Νουρεντινόφσκι να φωνάζει «παρών» όσες φορές χρειάστηκε.
Στον αντίποδα, ο Άρης είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν όμως η ομάδα που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 42’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαραγκουδάκη και ο Ράνο εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Θρίλερ στο τέλος
Ο ρυθμός στο β΄ μέρος έπεσε αισθητά και οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να θέλουν αλλά να μην μπορούν.

Τα τελευταία λεπτά πάντως εξελίχθηκαν σε θρίλερ, με τον Εθνικό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Πιτσέλι δεν κατάφερε να βρει στόχο από το σημείο του πέναλτι, αφού η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Νουρεντινόφσκι.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα ο Άρης σφράγισε τη νίκη του, με τον Μπόνιφεϊς να τελειώνει με ιδανικό πλασέ μιαν αντεπίθεση.

Το β’ ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία των δύο ομάδων, με τον Εθνικό να προσπαθεί με διάφορους τρόπους να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης αλλά να μην τα καταφέρνει, λόγω και της καλής αμυντικής λειτουργίας του Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να φύγουν με τον ένα βαθμό από το Τσίρειο καθώς κέρδισαν πέναλτι στο 85’. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πιντσέλι, ο οποίος ωστόσο σημάδεψε το δοκάρι του Νουρεντινόφσκι και έγινε με αυτόν τον τρόπο ο μοιραίος για την ομάδα του, καθώς δεν κατάφερε να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα στο γκολ της λεμεσιανής ομάδας, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το 2ο γκολ για τον Άρη, με τον Μπόνιφεϊς να σφραγίζει ουσιαστικά στις καθυστερήσεις τη νίκη της ομάδας του.

Άρης: Νουρεντινόφσκι, Κύπρου (Κούπερατς 56'), Μποργκ, Μαραγκουδάκης, Ευσταθίου, Χριστοφόρου, Οζίας, Ράντι, Ράνος (Μπόνιφεϊς 70'), Παναγή, Κυριάκου.
Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Κυριάκου, Ατάντα, Ιάκομπ, Αράμπαλ, Ντε Βρίσε, Πράκερ, Πιντσέλι, Παγές, Ντε Πάουλα (Μπαραμπάτζε 58'), Ηλία (Σ. Γκριγκαλασβίλι 68').

Πάφος FC: Κοδίνα, Νταμάζου, Άλμπα, Ματούκου (59’ Μάρκες), Ιωάννου, Οκόγιε, Γκρίκετς, Δημοσθένους (77' Mακρής), Κχμαλάντζε, Ντε Μέλο (84' Αντιόλο), Αγιβί.
Αγία Νάπα: Μπριντιγκάρ, Σκόπλιακ, Λαμπρόπουλος (46’ Λοϊζίδης), Μάρκου, Μουλαζίμης, Γεωργίου, Κατσής, Τζιωρτζής (77' Κριούκοφ), Σλόου, Κατσιάτης (57’ Άντολεκ), Αντρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα