Πήρε φόρα και δεν σταματά...

ΑΠΟΛΛΩΝ
Τρένο η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, που κερδίζει και πείθει με την απόδοσή της

Ασταμάτητος είναι ο Απόλλωνας. Οι «κυανόλευκοι» παρασύρουν στο διάβα τους κάθε αντίπαλο, και συνεχίζουν απτόητοι την προσπάθειά τους για βαθμολογική άνοδο. Ούτε ο Ερμής μπόρεσε να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στην υπερταχεία του Σωφρόνη Αυγουστή.

Με τη γνωστή συνταγή των τελευταίων εβδομάδων, δηλαδή κατοχή μπάλας στο 70%, κίνηση συνεχώς από όλους τους ποδοσφαιριστές, δημιουργία φάσεων, γκολ νωρίς, πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη

του γηπέδου, η λεμεσιανή ομάδα πανηγύρισε το 6ο σερί τρίποντο που της έδωσε την ευκαιρία να μειώσει στους τρεις τους βαθμούς της απόστασης από την ΑΕΚ και να αυξήσει στους πέντε τη διαφορά από την Ομόνοια.

Γι' ακόμα μια αγωνιστική οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, ήταν πειθαρχημένοι και ικανοποίησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο Τσίρειο για να τους δει. Ο Φανούριος Κωνσταντίνου χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του ολοκληρωτικό και έχει δίκαιο.

Ο Απόλλωνας έχει μπει σε ένα δικό του φρενήρη ρυθμό και δείχνει να κάνει πλάκα στους αντιπάλους του. Δεν είναι μόνο ότι κερδίζει. Είναι πως το πετυχαίνει με εντυπωσιακό τρόπο, μη επιτρέποντάς τους ουσιαστικά να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο προχθεσινό παιγνίδι ο Ζοάο Πέδρο. Ο Πορτογάλος με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο παρουσιάζεται αναγεννημένος και σε κάθε παιγνίδι είναι και καλύτερος, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του κόντρα στον Ερμή. Τελικά δείχνει η θέση του μπακ να του πηγαίνει καλύτερα και να αγωνίζεται απελευθερωμένος.

Προχθές τα έκανε όλα. Από δικό του σουτ κερδήθηκε το πέναλτι, αυτός έκανε με εντυπωσιακό τρόπο το 2-0, ενώ έδωσε την πάσα στον Μάγκλιτσα για το 3-0. Αν προσθέσουμε και το ότι ανεβοκατέβηκε αμέτρητες φορές τη δεξιά πλευρά, αντιλαμβάνεται κάποιος γιατί είναι ο mvp.

Από κοντά όμως και ο el mago. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα ήταν και πάλι εξαιρετικός και με το γκολ που σημείωσε, το 9ο στο πρωτάθλημα, ξεπέρασε την περυσινή του επίδοση (8) και πλέον αυτή είναι η πιο παραγωγική του χρονιά. Ο Ντα Σίλβα πραγματικά είναι εντυπωσιακός σε κάποιες στιγμές, που κάνει τους πάντες να χαζεύουν τις ενέργειές του.

Ήδη το μυαλό έχει πάει στον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με την Αναγέννηση στο «Τάσος Μάρκου». Εύκολο παιγνίδι μόνο στα χαρτιά, γιατί στον Απόλλωνα το βλέπουν ως ένα ακόμα εμπόδιο στην προσπάθειά τους για να ανέβουν βαθμολογικά.

Ο στόχος είναι ξανά η νίκη και το καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς υποτίμηση, οι παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή θα προσπαθήσουν να μεγαλώσουν το σερί τους για να πάρουν δύναμη και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Μετά τους Γκίε, Μακρίδη, στη λίστα προστέθηκε με τους απόντες και ο Αγγελή, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα φανεί για τον Μπεντόγια, αν θα επιστρέψει ή όχι στο Παραλίμνι.

Έκλεισε Πελαγία
Ο μάλλον σοβαρός τραυματισμός του Αγγελή ανάγκασε τους ανθρώπους του Απόλλωνα να αλλάξουν το μετεγγραφικό τους πλάνο και να αναζητήσουν αμυντικό. Έτσι χθες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Γιώργου Πελαγία: «Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (ΔΗΜΟΣΙΑ) Λτδ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Κύπριο κεντρικό αμυντικό Γιώργο Πελαγία (10-05-1985).

Στο παρελθόν ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε με επιτυχία στον Ολυμπιακό Λευκωσίας, Α.Ο Κέρκυρας, Atletico Roma, Barletta Calcio, Baku, Tatab?nya και FK Trakai. Η Περήφανη οικογένεια του Απόλλωνα Λεμεσού εύχεται στον ποδοσφαιριστή κάθε επιτυχία αγωνιζόμενος με την κυανόλευκη φανέλα».

Στο μεταξύ, χθες επικυρώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μάριο Στυλιανού για δύο ακόμα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα