Οι πρώτες δηλώσεις των αρχηγών

Ενδεικτικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα από τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ανάλογα με τους στόχους που είχαν τεθεί κατά την προεκλογική διαδικασία και κατά πόσο αυτοί επετεύχθησαν μετά το κλείσιμο της κάλπης, οι επικεφαλής τοποθετήθηκαν δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας για τη νέα Βουλή.

«Είμαστε η μοναδική κυβερνώσα παράταξη στην Ευρώπη, που εφάρμοσε ένα από τα πιο σκληρά μνημόνια και παραμένει η πρώτη πολιτική

δύναμη, με σημαντικές διαφορές από τα υπόλοιπα κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτός και το κόμμα του έλαβαν τα μηνύματα του κόσμου. «Τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και δεν μας ικανοποιούν» είπε και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα συνέλθουν σύντομα τα συλλογικά όργανα του κόμματος για εκτιμήσεις. Όπως υπογράμμισε, ο ίδιος είναι πάντοτε στη διάθεση των συλλογικών οργάνων, και στο ΑΚΕΛ «κανείς δεν είναι αιχμάλωτος της καρέκλας».

«Πετύχαμε έναν άθλο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι το κόμμα του υπογράφει σήμερα μια κοινωνική συμφωνία με τον κάθε Κύπριο και την κάθε Κύπρια για να διεκδικήσει τη σωστή λύση του Κυπριακού.

Στο στρατόπεδο της ΕΔΕΚ δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του κινήματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι το ποσοστό του 6,2% αποτελεί για την ΕΔΕΚ ισχυρή βάση για το μέλλον.

«Η Συμμαχία Πολιτών είναι στη Βουλή. Καθιερωνόμαστε ως νέα κοινοβουλευτική δύναμη», είπε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών καθώς, όπως υποστήριξε, σε πραγματικές ψήφους «είχαμε αύξηση περίπου 20% από τις ευρωεκλογές».

Ικανοποιητικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους. Σήμερα, είπε, θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στην ευρωβουλή ή θα πάρει τη θέση της στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Για μεγάλη νίκη της κοινωνίας, της οικολογίας και της Κύπρου, έκανε λόγο ο Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Όσα είπαμε και διακηρύξαμε προεκλογικά θα τα τηρήσουμε και μέσα από τα έδρανα του κοινοβουλίου δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα