Οι Γουόριορς διέλυσαν τους Καβαλίερς! (video)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν ότι ήθελαν εντός παρκέ και διέλυσαν με το εντυπωσιακό 110-77 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Με 2-0 προηγείται η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο και πλέον θέλει άλλες δύο νίκες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στα ρηχά ο Στέφεν Κάρι, αρνητικό ρεκόρ για Λεμπρόν.

Όπως και στο πρώτο ματς έτσι και τώρα οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να φτάσουν στη νίκη απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η παρέα του Στέφεν Κάρι πανηγύρισε ακόμη μια εντός έδρας νίκη, αυτή τη φορά όμως με το επιβλητικό

110-77.

Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη μετά και το πρώτο δωδεκάλεπτο στο οποίο η ομάδα του Κλίβελαντ έδειξε να μπαίνει ζεστή. Οι Γουόριορς χρειάστηκαν τρία λεπτά για να βρουν σκορ, ωστόσο στάθηκαν τυχεροί γιατί ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν μπορούσε να πετύχει καλάθι με τίποτα στην πρώτη περίοδο και για πρώτη φορά στην καριέρα του έμεινε άποντος σε πρώτη περίοδο τελικής σειράς.

Εκεί που οι "πολεμιστές" άρχισαν να ξεφεύγουν ήταν με την έναρξη του δευτέρου δωδεκαλέπτου. Μπήκαν και κάποια μακρινά σουτ των Κάρι και Τόμπσον για να φτάσει η διαφορά ακόμη και το +13 (48-35). Το 52-44 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στο ημίχρονο ήταν και... κολακευτικό για τους Καβαλίερς.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κράτησαν τη διαφορά ασφαλείας, δίχως να αφήσουν τον Λεμπρόν και την παρέα του να πλησιάσουν. Στο τελευταίο δε δωδεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Καβς που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 27 πόντους.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν με 28 πόντους (5/8 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 34 λεπτά, ενώ ακολούθησε ο Κλέι Τόμπσον με 17 πόντους και 4/8 σουτ από τα 7μ.25. Ο Στέφεν Κάρι έπαιξε μόλις 25 λεπτά για να πετύχει 18 πόντους με 4/8 τρίποντα, να μαζέψει 9 ριμπάουντ και να μοιράσει 4 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά, ο Τζέιμς έπαιξε 34 λεπτά για να σκοράρει 19 πόντους με 7/17 σουτ, να μαζέψει 8 ριμπάουντ, να μοιράσει 9 ασίστ και να κάνει 7 λάθη. Ο Ίρινγκ είχε 10 πόντους με 5/14 προσπάθειες και μόλις μία ασίστ σε 33 λεπτά, ενώ τέλος ο Λαβ έμεινε στους 5 πόντους σε 21 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα