Ο Πίτι είχε κέφια

Με τρεις ασίστ ο Ισπανός οδήγησε την ομάδα του σε άνετη νίκη και έπιασε την ΑΕΚ στη 2η θέση

ΑΕΛ 3
(26΄ Σάσι, 48’ Λαφράνς, 52΄ Τζούνιορ)
ΑΡΗΣ 0

Ο Πίτι είχε σε ακόμα ένα παιχνίδι της ΑΕΛ κέφια και οδήγησε την ομάδα του σε εύκολη νίκη επί του Άρη, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Χριστοδούλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση και

το τελικό 3-0 δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση. Ισάριθμες ασίστ του Πίτι, μετατράπηκαν σε γκολ από τους Σάσι, Λαφράνς και Τζούνιορ.

Με τη χθεσινή της νίκη, η ομάδα της Λεμεσού έπιασε την ΑΕΚ στη 2η θέση με 47 βαθμούς και άφησε τον Απόλλωνα στην 4η με έναν βαθμό λιγότερο. Μέτρια εμφάνιση από τον Άρη, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της αντιπάλου του και έμεινε στους 15 βαθμούς.

Πιο δραστήρια η ΑΕΛ
Αρκετά καλό ήταν το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε περισσότερες φάσεις. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου μπήκε πάντως αρκετά δυνατά στο παιγνίδι επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ, έχοντας κύριους εκφραστές των επιθέσεών της τους Πίτι και Σάσι.

Στο πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησε δύο αξιόλογες στιγμές με τους Πίτι και Φουρτάδο, ενώ στο 17΄ η ΑΕΛ είχε ακόμα μια καλή προϋπόθεση για γκολ σε προσπάθεια του Μπλάνκο. Το ζητούμενο για τους «κίτρινους» ήρθε στο 26΄, έπειτα από κάθετη πάσα του Πίτι στον κενό χώρο και ωραίο τελείωμα με σουτ από τον Σάσι.

Ο Άρης ως εκείνο το σημείο είχε μια καλή στιγμή με τον Ροτζέριο Μάρτινς. Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με την ΑΕΛ να μην είναι δημιουργική. Ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση στο 43ο λεπτό, όταν ο Μάρτινς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ρομό, έκανε το πλασέ, αλλά ο Λαφράνς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την απομάκρυνε.

Καθάρισε σε τέσσερα λεπτά
Με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισε την υπόθεση τρίποντο η ΑΕΛ, καθώς με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου σκόραρε δύο φορές. Στο 48ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ. Ο Πίτι έκανε την μπαλιά και ο Λαφράνς με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ισπανός έκανε νέα συστημένη μπαλιά στο κεφάλι του Τζούνιορ, ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Και δεν έφταναν τα δύο γκολ που δέχτηκε ο Άρης, στο 57ο λεπτό ο Ροτζέριο Μάρτινς έκανε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Φουρτάδο και είδε την κόκκινη κάρτα του Τράττου.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ πάντως έκαναν συντήρηση δυνάμεων στα υπόλοιπο του αγώνα, αλλά αυτό δεν τους απέτρεψε από το να είναι δημιουργικοί, καθώς έφτιαξαν ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ. Ο Άρης στην επανάληψη ήταν εκτός αγώνα και το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γιούσεφ στα τελικά στάδια του αγώνα, αναγκάζοντας τον Ρομό σε μεγάλη επέμβαση.

Κίτρινες: Σουάρες (4η), Τζούνιορ/Ράντου
Κόκκινες: Ροτζέριο

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Ντόσα, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες (74' Σαβανέ), Νικολάου, Μέσκα, Μπλάνκο, Πίτι (82' Μαύρου), Σάσι (80' Ηλία).

Άρης: Γιαννακόπουλος, Θεοφίλου, Αουρέλιο, Ευσταθίου, Μάρτινς, Σγιόστεντ, Ράντου (46' Γιούσεφ), Mενέντεζ, Παύλου (58' Αντωνίου), Μαραγκουδάκης (72' Γκερέρο), Σκούρτης.

Το φιλμ του αγώνα
11΄ Ευκαιρία με τον Φορτούνα, το πλασέ του κακό, με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.
17΄ Ο Μπλάνκο έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή, όμως την τελευταία στιγμή έδιωξε ο Ράσμους μπροστά από τον Σάσι.
20΄ Καλή στιγμή για τον Άρη με μακρινό σουτ του Μάρτινς.
25΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Από φάουλ του Πίτι η μπάλα έφτασε στον Μπλάνκο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο.
26΄1-0 Κάθετη πάσα του Πίτι, σουτ του Σάσι και γκολ για την ΑΕΛ.
44΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Ροτζέριο Μάρτινς, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Ρομό, έκανε το πλασέ, αλλά ο Λαφράνς πρόλαβε να διώξει πριν περάσει την τελική γραμμή η μπάλα.
48΄ 2-0 Ο Πίτι εκτέλεσε φάουλ και ο Λαφράνς με πλασέ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.
52΄ 3-0 Συστημένη μπαλιά του Πίτι στο κεφάλι του Τζούνιορ, ο οποίος με εύκολο τρόπο ανέβασε τον δείκτη του σκορ ακόμα περισσότερο.
63΄ Δοκάρι για τον Άρη με σουτ του Σκούρτη.
64΄ Πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μέσκα.
75΄ Γύρισμα του Μέσκα στην περιοχή, ο Σάσι έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα