Θλίψη για τον θάνατο του Χριστόφορου Χριστοφίδη

ΤΗ ΒΑΘΥΤΑΤΗ θλίψη του για την απώλεια του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Χριστόφορου Χριστοφίδη, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. «Ο αείμνηστος Χριστόφορος Χριστοφίδης υπήρξε μια έντονη και δραστήρια προσωπικότητα, που σημάδεψε με το έργο της το ιατρικό, πολιτικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι

του νησιού μας», σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας, προβαίνοντας σε εκτενή αναφορά στην προσφορά και στο έργο του εκλιπόντος στα κοινωνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, ο Χριστόφορος Χριστοφίδης, απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε επαγγελματικές, φοιτητικές και άλλες οργανώσεις και υπηρέτησε πιστά το επάγγελμά του από τη θέση του Προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρνακας, επί σειράν ετών.

Το ανήσυχό του πνεύμα και η επιθυμία του για απελευθέρωση της Κύπρου από τον αγγλικό ζυγό, τον ώθησαν να διευρύνει τη δράση του και σε πολιτικό επίπεδο. Για τη δράση του αυτή, συνελήφθη από τους αποικιοκράτες το 1955, και κρατήθηκε για δύο χρόνια στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς και της Πύλας.

Με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας εξελέγη μέλος της Ελληνικής Κοινοτικής Συνέλευσης και ορίστηκε Γραμματέας του Σώματος. Ωστόσο, η τουρκανταρσία του Δεκεμβρίου του 1963 είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση της Συνέλευσης, και έτσι η εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας συνεχίστηκε από τα βουλευτικά έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων. Διετέλεσε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού από το 1990 μέχρι το 1993, επιδεικνύοντας σπουδαίο έργο στον τομέα της Παιδείας. Κατά την περίοδο της θητείας του, ανεγέρθηκαν πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, μερικά από τα οποία σήμερα έχουν μεγάλη ιστορική αξία. Χάρη στη διορατικότητά του επετεύχθησαν βελτιωτικές εκπαιδευτικές αλλαγές, οι οποίες αναβάθμισαν το εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του αείμνηστου Χριστόφορου Χριστοφίδη. Σημειώνεται τέλος ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, θα παραστεί στην κηδεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 2:00μ.μ., από τον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα