Λόγος για νέο κρούσμα θερμοπληξίας

Οι γονείς του νεοσύλλεκτου εθνοφρουρού καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώθηκαν ορθά για το περιστατικό
Το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο διαψεύδουν και μιλούν για εξάντληση και αφυδάτωση - Ο πατέρας του εθνοφρουρού, όμως, λέει άλλα για την κατάσταση της υγείας του νεοσύλλεκτου

Νέο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση με κρούσμα θερμοπληξίας, με θύμα πάλι νεοσύλλεκτο στρατιώτη. Ο εθνοφρουρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λεμεσού, αλλά αυτό απεκρύβη από την οικογένειά του, όπως κατήγγειλε στο SigmaLive

ο πατέρας του. Σύμφωνα με τον πατέρα, ο Διοικητής του γιου του τού ανέφερε ότι ο εθνοφρουρός βρίσκεται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο BMH, ενώ ο νεαρός βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Συγκεχυμένες ήταν και οι πληροφορίες σε σχέση με την υγεία του νεοσύλλεκτου, καθώς ο πατέρας έκανε λόγο για θερμοπληξία, ενώ στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς κάνουν λόγο για αφυδάτωση. Ιατρικές πηγές μιλούν για ηλίαση. Σύμφωνα με τον πατέρα του νεαρού, ο γιος του κατατάχθηκε στο ΚΕΝ Πάφου στις 8 Ιουλίου. Το Σάββατο 9 Ιουλίου ο νεαρός, ο οποίος επέλεξε να καταταγεί στα ΟΥΚ, μεταφέρθηκε στο BMH, όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες κατέδειξαν ότι όλα ήταν θετικά με την υγεία του.

Προχθές Τρίτη, ο νεοσύλλεκτος εθνοφρουρός συμμετείχε σε άσκηση δρόμου 1,600 μέτρων, την οποία και ολοκλήρωσε με επιτυχία. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πατέρας του, όταν κάθισε για να ξεκουραστεί έχασε το φως του. Μεταφέρθηκε με έντονους πονοκεφάλους στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και υπεβλήθη σε εξετάσεις και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Sigmalive ο πατέρας του, χθες δέχθηκε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από τους αξιωματικούς του γιου του, οι οποίοι και τον διαβεβαίωναν ότι το παιδί του είναι καλά. Χθες, το πρωί (Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016), ο υποδιοικητής τηλεφώνησε στον πατέρα του νεοσύλλεκτου και τον ενημέρωσε ότι ο γιος του μεταφέρεται πίσω στο ΚΕΝ Πάφου.

Γύρω στις 13:30 χθες το μεσημέρι ο πατέρας του νεοσύλλεκτου επικοινώνησε με τον Διοικητή, ο οποίος του είπε ότι «από τις 8 το πρωί έστειλα το παιδί σας στο BMH για να δούμε εάν θα παραμείνει στα ΟΥΚ. Δεν σας ενημέρωσαν;». Ο πατέρας ακολούθως τηλεφώνησε στο κινητό του γιου του. Το τηλέφωνο απάντησε εθνοφρουρός φίλος του νεοσύλλεκτου, ο οποίος και ενημέρωσε τον πατέρα ότι το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο Λεμεσού με αιμορραγία.

Εξάντληση και αφυδάτωση
Από την άλλη, με βάση επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΦ, «προχθές, 12 Ιουλίου 2016, κατά τις πρωινές ώρες και μετά τις διαγωνιστικές εξετάσεις υποψηφίων των Ειδικών Δυνάμεων (ΟΥΚ) στη Λεμεσό, νεοσύλλεκτος του ΚΕΝ Πάφου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι τα συμπτώματα οφείλονταν σε ήπια εξάντληση και αφυδάτωση. Ο πατέρας του στρατιώτη ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το συμβάν».

Το Υπουργείο Άμυνας, με νέα του ανακοίνωση, διευκρινίζει και υπογραμμίζει κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι ο πατέρας του νεοσύλλεκτου, που είχε υποστεί ήπια εξάντληση και αφυδάτωση, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από τον Διοικητή του ΚΕΝ για το περιστατικό και την κατάσταση υγείας του νεοσύλλεκτου.

«Ο Διοικητής του ΚΕΝ είχε και προχθές και χθες επανειλημμένα επικοινωνία με τον πατέρα, όπως επίσης και ο γιατρός του ΚΕΝ Πάφου», αναφέρει το Υπουργείο σε σχέση με προηγούμενή του ανακοίνωση και αναφορικά με τους ισχυρισμούς του πατέρα ότι δεν ενημερώθηκε για την κατάσταση του γιου του», αναφέρει το ΥΠΑΜ.

Το Υπουργείο Άμυνας σημειώνει, επίσης, ότι η κατάσταση του εθνοφρουρού, με βάση την ενημέρωση των γιατρών, κρίνεται πολύ καλή και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα.

Αποσωληνώθηκε ο στρατιώτης
Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του πρώτου νεοσύλλεκτου εθνοφρουρού που υπέστη θερμοπληξία και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με έγκυρη ιατρική πηγή του ΚΥΠΕ, η κατάσταση της υγείας του εθνοφρουρού είναι σταθερή και παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, ενώ χθες το πρωί αποσωληνώθηκε.

«Είναι καλύτερα, είναι σταθερός», ήταν η απάντηση που έδωσαν οι γιατροί όταν ρωτήθηκαν πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του νεαρού. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν, πάντως, ότι από τη στιγμή που συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα