Αναφορές Άντρου για "σχιζοφρένεια" Κυβέρνησης Αναστασιάδη

Είναι καιρός να σταματήσει "η σχιζοφρένεια" της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, που τη μια δαφνοστεφανώνουν αυτούς που έφεραν την καταστροφή στον τόπο και την άλλη δηλώνουν ότι θέλουν λύση και επανένωση, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

"Ο λαός μας χόρτασε από τα δεσμεύομαι, προδόθηκε πολλές φορές από τα μεγάλα λόγια και διψά για αλήθεια", είπε

ακόμη, μιλώντας στην εκδήλωση μνήμης και τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Αντιστασιακών, στη Λεμεσό, στην παρουσία και του τέως Προεδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

"Δεν θα δώσει λευκή επιταγή το ΑΚΕΛ"

Την ίδια ώρα ο κ Κυπριανού διαμηνύει, ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό, τον οποίον κάλεσε να αποδείξει ότι τα όσα λέει τα εννοεί και να φροντίσει να λειτουργήσει σωστά και με αρχές έτσι που να προχωρήσει η διαδικασία.

Αυτό που επιδιώκουμε στο Κυπριακό, συνέχισε, είναι έντιμο συμβιβασμό με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας και όχι με την κατοχή, ούτε με τα μεγάλα συμφέροντα υπογραμμίζοντας πως, αν και είναι σημαντική και επείγουσα η σωστή λύση του Κυπριακού, "δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη".

"Τον προειδοποιήσαμε πολλές φορές και τον προειδοποιούμε ξανά. Αν δεν διασφαλίσει τις βασικές αρχές όπως τις διατύπωσε κατ’ επανάληψη το Εθνικό Συμβούλιο, δεν πρέπει να αναμένει τη στήριξη μας. Αν παραβιάσει τα όσα κατ’ επανάληψη είπαμε δημόσια, θα μας βρει απέναντι του", είπε και τόνισε πως το κόμμα δεν πρόκειται να υποκύψει μπροστά σε εκβιασμούς, αλλά ούτε και πρόκειται να θέσει εκλογικές σκοπιμότητες πάνω από τα συμφέροντα της Κύπρου.

"Να μιλησουμε ανοικτά για τα εγκλήματα"

Είπε επίσης ότι "ο λαός μας χόρτασε από τα δεσμεύομαι, προδόθηκε πολλές φορές από τα μεγάλα λόγια και διψά για την αλήθεια" και κάλεσε όλους να τολμήσουν να πουν την αλήθεια στον κυπριακό λαό και "να σταματήσουμε να αποκοιμίζουμε τη νεολαία με ανιστόρητους μύθους και μεγαλόστομα συνθήματα, να μιλήσουμε ανοικτά για τα εγκλήματα του σοβινισμού σε βάρος και των δύο κοινοτήτων, να αποκηρύξουμε τον εθνικισμό και το φανατισμό".

Θα πρέπει επιτέλους, ανέφερε στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ "να σταματήσει η σχιζοφρένεια της Κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ που τη μια δαφνοστεφανώνουν αυτούς που έφεραν την καταστροφή στον τόπο και την άλλη δηλώνουν ότι θέλουν λύση και επανένωση, να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε το τέρας του νεοφασισμού, γιατί δεν πρόκειται να ημερέψει, γιατί αντιθέτως, την κρίσιμη ώρα θα το βρούμε απέναντι μας".

"Τώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να αποδείξει ότι όλα όσα λέει τα εννοεί", είπε και εξέφρασε τη θέση ότι η μεγαλύτερη πρόοδος που επιτεύχθηκε μέχρι στιγμής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επιτεύχθηκε κυρίως γιατί επανήλθαν σε αυτό οι συγκλίσεις Χριστόφια- Ταλάτ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε ο κ.Κυπριανού, θα πρέπει να φροντίσει από εδώ και πέρα να λειτουργήσει σωστά και με αρχές έτσι που να προχωρήσει η διαδικασία, "να δείξει συνέπεια, αποφασιστικότητα και προσήλωση στο στρατηγικό μας στόχο, να κάνει κάθε μέρα όλο και πιο ξεκάθαρο, όλο και πιο σαφές σε όλους, ότι έχουμε πολιτική βούληση και εργαζόμαστε για τη λύση στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου".

"Μόνο η λύση του Κυπριακού και η επανένωση του τόπου μας θα δικαιώσει όσους χάθηκαν, μόνο μια Κύπρος κοινή πατρίδα θα είναι η ισχυρή, έστω και αργοπορημένη απάντηση, στο φασισμό και τα ανδρείκελα του, μόνο μια Κύπρος ειρηνική θα τιμήσει πραγματικά τους αγώνες της αντίστασης", συμπλήρωσε.

Αντιστάσεις στο πραξικόπημα

Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε επίσης ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι υπήρξαν κάποιοι που αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα, σχολιάζοντας αναφορά εκπροσώπου της Κυβέρνησης σε μνημόσυνα πεσόντων, περί ανύπαρκτων αντιστάσεων.

"Αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο σύμπτωμα της ιστορικής άνοιας που θέλουν να μας επιβάλουν γιατί όταν μιλούμε για ανύπαρκτες αντιστάσεις, συνειδητά ή ασυνείδητα, εξαφανίζουμε από την ιστορία όλους εσάς και άλλους τόσους που δεν είναι σήμερα εδώ μαζί μας", σημείωσε και πρόσθεσε ότι "η προδοσία ήταν το προσχεδιασμένο έγκλημα του πραξικοπήματος, που έφερε την ανείπωτη τραγωδία της τουρκικής εισβολής".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα