Σήψη, διαφθορά και εξαφάνιση αξιών και χρηστής διοίκησης

Ρωμαίοι Αυτοκράτορες και πληβείοι, τσιεκκούθκια, αμάθεια και αναλγησία

Καταγράφουμε από το...περιβόλι των ειδήσεων του χθεσινού Τύπου:
*Το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τη Βουλή να αποδεσμεύσει 136 χιλ. ευρώ, που δόθηκαν ως εφάπαξ ποσό σε 261 δυσπραγούντες. Μεγαλύτερα ποσά πήραν ιδρύματα. Τα περισσότερα των χορηγιών δόθηκαν λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου.
Συμπέρασμα:

Τα τσιεκκούθκια του Χριστόφια έγιναν... τσιεκκούθκια του Χάσικου...

*Αστυνομικοί είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με συλληφθέντες για την υπόθεση του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα. Σε μία περίπτωση αστυνομικός μιλούσε με τον οδηγό των εκτελεστών μέχρι και λίγη ώρα, πριν από το έγκλημα.
Επισήμανση: Η Κυβέρνηση άφησε τα θέρη της τζιαι ξηκανναουρίζει. Αντί να ασχοληθεί με τη διαφθορά στην Αστυνομία, συναγελάζεται με βαρυποινίτες...

*Η Νομική Υπηρεσία κατέθεσε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για το ύψος των αποζημιώσεων στη σύζυγο και το παιδί του Βασίλη Κρόκου, που σκοτώθηκε στην έκρηξη στο Μαρί. Το κράτος θεωρεί ότι η χήρα και το ορφανό του πρέπει να αποζημιωθούν με μικρότερα ποσά.
Ανεξήγητο: Συγγενείς ηρώων του Μαρί συνεχίζουν να πίνουν νερό στο όνομα του Νίκου Αναστασιάδη...

*Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας δηλώνει ότι το Υπουργείο αναζητεί νεογνολόγους για τη Μονάδα Εντατικής Νεογνών. Το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί να αντιληφθεί ότι κανένας ιατρός δεν ενδιαφέρεται για πρόσληψη στο δημόσιο λόγω των πενιχρών αμοιβών και των απάνθρωπων όρων εργασίας.
Βεβαιότητα: Το Υπουργείο Υγείας δεν γνωρίζει τα προβλήματα του τομέα τον οποίο διαχειρίζεται.

*Η Κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι αντισυνταγματικά. Τα αποσύρει προς βελτίωση.
Απορία: Όταν η Κυβέρνηση έχοντας ως νομικό σύμβουλο τον Γενικό Εισαγγελέα καταθέτει αντισυνταγματικά νομοσχέδια, τότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο μπάχαλο επικρατεί στη διακυβέρνηση.

*Ο Οίκος Μoody΄s κατατάσσει την Κύπρο στην ομάδα υψίστου κινδύνου λόγω Βrexit.
Eφησυχασμός: Ο Υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την κυπριακή οικονομία.

*Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητεί από την Αμερικανίδα Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ, όπως οι ΗΠΑ πιέσουν την Τουρκία. Και η Νούλαντ τού απαντά: «Ο ρόλος μας εδώ είναι να ακούμε μόνο τις δύο πλευρές».
Η απόλυτη πολιτική αφέλεια: Ο διαχειριστής του εθνικού θέματος αγνοεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ουδέποτε θα πιέσουν την Τουρκία, αλλά αντίθετα θα τη βοηθήσουν στο να επιτύχει τη λύση που επιδιώκει στο Κυπριακό.

*Η αισχροκέρδεια οργιάζει την καλοκαιρινή περίοδο στις παράλιες περιοχές. Ο ΚΟΤ δεν έχει την αρμοδιότητα να την ελέγξει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου και Τουρισμού κρύβονται πίσω από το σλόγκαν η αγορά είναι ελεύθερη και όσοι κλέφτες θέλουν να κλέψουν μπορούν να κλέψουν ατιμώρητα.
Ερωτούμε: Η αγορά είναι ελεύθερη, η αισχροκέρδεια είναι επίσης ελεύθερη; Υπάρχει νόμος κατά της αισχροκέρδειας, ή τον καταργήσαμε σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας;

Αυτά είναι μόνο από τα λίγα που συλλέξαμε από τις εφημερίδες, μόνο σε μία ημέρα. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα σκάνδαλα, φανερά και κρυφά, υπάρχουν χιλιάδες άλλες νοσηρές καταστάσεις και παθογένειες του συστήματος οι οποίες μένουν άθικτες, υπάρχουν χιλιάδες άλλα σφάλματα, διαφθορές, σήψεις, διαπλοκές, εκμεταλλεύσεις πολιτών. Διαπράττονται εγκλήματα εις βάρος των πολιτών, επαναλαμβάνονται πρακτικές προηγούμενων κυβερνήσεων τις οποίες η σημερινή Κυβέρνηση είχε στηλιτεύσει και διακωμωδήσει, και στο τέλος αποδεικνύεται πιστός μαθητής των προηγούμενων.

Αυτό είναι το χθεσινό, το σημερινό και το αυριανό κυπριακό κράτος. Το οποίο, παρεμπιπτόντως, βρίσκεται υπό μεταρρύθμιση. Εδώ γελάτε. Τίποτε δεν αλλάζει, τίποτε δεν μεταρρυθμίζεται. Όλα μένουν τα ίδια, ή στη χειρότερη περίπτωση, όλα απορρυθμίζονται εν ονόματι... της μεταρρύθμισης. Επί Γλαύκου Κληρίδη, ο Χρήστος Πουργουρίδης μιλούσε για Ρωμαίους Αυτοκράτορες, σήψη, διαφθορά, και φαινόμενα παρακμής, παρόμοια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Σήμερα, δεν υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος να μιλήσει για την επερχόμενη πτώση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης, αξιοκρατίας και για πλήρη εμπέδωση της σήψης και της διαφθοράς;

Keywords
Τυχαία Θέματα