Γενικώς, θετικός ο απολογισμός μας

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Η νίκη επί του Γιβραλτάρ είχε και παράπλευρα κέρδη για την Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών πέτυχε αυτό που ήθελε. Πήρε το ζητούμενο. Η νίκη επί του Γιβραλτάρ ήταν ο στόχος και πλέον συνεχίζουμε την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 με τρεις βαθμούς, μετά την επικράτησή μας με 3-1.

Ήμασταν το φαβορί σε αυτόν τον αγώνα αντιμετωπίζοντας την υποδεέστερη ομάδα του ομίλου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε θετικά και αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του, στα οποία θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών.

Οι

διεθνείς μας σε αρκετά διαστήματα του αγώνα παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο. Υπήρχαν όμως και κενά διαστήματα, στα οποία θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά η ομάδα του Γιβραλτάρ. Η πρώτη νίκη στη διοργάνωση έχει καταγράψει θετικά στοιχεία. Ποια είναι αυτά;

Πρώτον, σκόραραν τρεις ποδοσφαιριστές, Λαΐφης, Σωτηρίου και Σιέλης αντίστοιχα - τα πρώτα τους με το εθνόσημο στο στήθος. Στοιχείο πολύ σπάνιο να συμβεί σε έναν αγώνα.

Δεύτερον, ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών. Από τους πρώτους έντεκα που ξεκίνησαν την αναμέτρηση, ο μόνος ποδοσφαιριστής άνω των 30 χρονών ήταν ο Ηλίας Χαραλάμπους. Ο μέσος όρος ηλικίας της 11άδας ανερχόταν μόλις στα 25.

Στην επανάληψη, όταν στον αγώνα εισήλθαν οι Χαραλαμπίδης, Μυτίδης και Νικολάου, ο μέσος όρος ηλικίας της 11άδας ανέβηκε στα 27.

Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ότι στην Εθνική μας ομάδα δεν γίνεται απλώς μερική ανανέωση, μόνο και μόνο για να γίνει. Χτίζεται η ομάδα, με στόχο την επόμενη ή τις επόμενες διοργανώσεις.

Το τρίτο θετικό στοιχείο ήταν η παρουσία του κόσμου. Από την προηγούμενη διοργάνωση, ο κόσμος βρίσκεται δίπλα στην Εθνική μας. Όμως, ποτέ με αντίπαλο της δυναμικότητας του επιπέδου του Γιβραλτάρ δεν είχαμε τόσο κόσμο στο ΓΣΠ. Πλέον η Εθνική μας έχει αποκτήσει τον δικό της φίλαθλο κόσμο. Το στοίχημα είναι να κρατηθεί και να αυξηθεί μέσω των καλών εμφανίσεων και των θετικών αποτελεσμάτων.

Στα αρνητικά, δεχθήκαμε τέρμα από τον Λι Κασιάρο (αστυνομικός στο επάγγελμα) από δικά μας λάθη στην άμυνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, αφού με το Βέλγιο και την Ελλάδα δεχθήκαμε παρόμοια τέρματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα