Έκανε το καθήκον της κι έπιασε 6άδα

Η Ανόρθωση επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην ουραγό Αναγέννηση

ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3
18΄ Γκάμπριελ, 76΄ Άλβες, 87΄ Ράγιος
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 0

Έκανε το καθήκον της η Ανόρθωση, η οποία σαφώς ανώτερη από την ουραγό Αναγέννηση και με τα υπόλοιπα νέα αποκτήματα να κάνουν το ντεμπούτο τους, έφτασε στη νίκη 3-0 στο «Α. Παπαδόπουλος». Μια νίκη που έφερε την Ανόρθωση στην 6η θέση με 29β., ισόβαθμη με τον Ερμή, από τον οποίο υπερτερεί. Γκάμπριελ, Άλβες και Ράγιος σκόραραν στην αρχή και στο τέλος του αγώνα χαρίζοντας

την 7η νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Ρόνι Λέβι έριξε με τη μια στην αρχική ενδεκάδα τον νεοαποκτηθέντα Άλβες, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Σιβού κάλυψε στα στόπερ την απουσία του Αγκιλάρ, ενώ ξεκίνησε βασικός ο Ράγιος, που ξεκινούσε από δεξιά για να κάνει παιχνίδι, ενώ στην 11άδα χώρεσε και ο Μίτροβιτς. Εκτός αποστολής έμεινε την τελευταία στιγμή ο Κολούνγκα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις.

Το γρήγορο γκολ έψαξε από την αρχή η Ανόρθωση, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία και με καλή κυκλοφορία και στρωτό ποδόσφαιρο προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Αναγέννησης. Δημιούργησε κάποιες φάσεις, κυρίως από σουτ κι έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου να έλθει το γκολ, καθώς η πίεση που δεχόταν η ομάδα της Δερύνειας ήταν ασφυκτική αφού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα.

Ο Γκάμπριελ άνοιξε τον δρόμο
Τελικά στο 18΄ η υπεροχή της «Κυρίας» έφερε καρπούς, καθότι ο Γκάμπριελ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μετά το 25λεπτο έπεσε κάπως ο ρυθμός της γηπεδούχου και η Αναγέννηση άρχισε να βγαίνει από την περιοχή της χωρίς όμως να γίνεται επικίνδυνη.

Η Ανόρθωση, από την άλλη, κάπου επαναπαύθηκε και δεν είχε την ίδια έντονη επιθετικότητα, όπως στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να μη φτιάχνει ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Η επανάληψη
Με την έναρξη του β΄ μέρους ο Λέβι έριξε στη μάχη το άλλο νέο απόκτημα, Ολιβέιρα, για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα αφού απέσυρε τον Οικονομίδη. Άρχισε πάλι με διάθεση η γηπεδούχος, γυρόφερνε με το γκολ, αλλά στην τελική προσπάθεια κάτι έλειπε κι έτσι παρέμενε το «εύθραυστο» 1-0.

Δημιουργούσε τις προϋποθέσεις η Ανόρθωση, αλλά στην τελική πάσα ή το τελικό σουτ έλειπε η αποφασιστικότητα για να σκοράρει. Η Αναγέννηση από την πλευρά της κυνηγούσε το γκολ σε αντεπιθέσεις.
Άλβες, Ράγιος σφράγισαν τη νίκη

Έστω και κάπως αργά, όμως, η ομάδα της Αμμοχώστου «κλείδωσε» τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ, το οποίο πέτυχε στο 76΄ ο Άλβες, που σκόραρε στο ντεμπούτο του.

Όλα είχαν κριθεί πια, αλλά η Ανόρθωση δεν σταμάτησε και στο 87΄ο κορυφαίος των νικητών Ράγιος με πολύ όμορφη προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 3-0 κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
ΒΟΗΘΟΙ: Σ. Βίκτωρος, Δ. Τούρος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιωάννου, Αναστασίου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Γκιγέρμε, Ερέρο, Βίκτωρ, Οικονομίδης (46΄ Ολιβέιρα), Καλό (65΄ Καμπρέρα), Ράγιος, Σιβού, Μίτροβιτς, Άλβες (81΄ Γιαννούλης)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ : Μάστρου, Ιωάννου, Ευθυμίου (65΄ Ράτκοβιτς), Γιαννακού, Αναστασίου, Βλασόπουλος, Ντιαλό, Σωτηρίου, Θεράποντος, Χριστοδούλου (82΄Ελ. Χριστοδούλου), Ρίβας

ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6΄Δυνατό σουτ του Μίτροβιτς έδιωξε ο Μάστρου.
10΄ Συρτό σουτ του Ράγιος στα χέρια του Μάστρου.
15΄ Γυριστό σουτ του Ράγιος απέκρουσε ο Μάστρου.
18΄ 1-0 Σέντρα του Ράγιος και με γυριστή κεφαλιά ο Γκάμπριελ άνοιξε το σκορ.
25΄ Φάουλ του Ράγιος απέκρουσε ασταθώς ο Μάστρου κι απομάκρυναν οι αμυντικοί.
37΄ Φαλτσαριστό σουτ του Ράγιος δίπλα από τα δοκάρια.
47΄Από κοντά γυριστό σουτ του Ράγιος άουτ.
49΄ Πλασέ του Άλβες απέκρουσε πριν από τη γραμμή ο Γιαννακού.
71΄ Σέντρα Γκάμπριελ και κεφαλιά του Καμπρέρα στο οριζόντιο δοκάρι.
72΄ Σουτ του Ρίβας στα χέρια του Κόπριβετς.
76΄ 2-0 Ο Καμπρέρα πήρε ασίστ από τον Ράγιος και έδωσε έτοιμο γκολ στον Άλβες.
78΄ Πλασέ του Καμπρέρα από δύσκολη θέση έσωσε ο Μάστρου.
87΄ 3-0 Με έξοχη ατομική προσπάθεια και τεχνητό πλασέ ο Ράγιος χρίστηκε σκόρερ.

Μονόλεπτος σιγή
Τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή πριν από τη σέντρα στη μνήμη του πρώην προέδρου της Ανόρθωσης Στέλιου Φρεναρίτη.

Λέβι: «Πριν από δυο μήνες σκεφτόμουν τον υποβιβασμό»
«Πριν από δυο μήνες σκεφτόμουν πώς θα γλιτώσουμε τον υποβιβασμό», δήλωσε ο Ρόνι Λέβι, που πρόσθεσε ότι είναι αυτονόητο για την Ανόρθωση να είναι στην εξάδα.

Είπε συγκεκριμένα:
«Ήταν μια καλή μέρα, ένα καλό αποτέλεσμα. Κερδίσαμε, αλλά όταν το σκορ είναι 1-0, όλα παίζονται. Η Αναγέννηση πάλεψε μέχρι το τέλος. Είχαμε όμως περισσότερες ευκαιρίες. Είμαστε σε καλό δρόμο, σε καλή κατάσταση για να βελτιωθούμε. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Εύχομαι στον συνάδελφο ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Θα δούμε αύριο αν θα είμαστε έκτοι. Εκεί θέλουμε να τερματίσουμε. Όμως υπάρχουν 3-4 ομάδες που παλεύουν. Είναι το αυτονόητο για την Ανόρθωση να είναι στην εξάδα, αλλά πριν από δυο μήνες, όπως ήταν η κατάσταση, σκεφτόμουν πώς θα γλιτώσουμε τον υποβιβασμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα