Τύφλα στο μεθύσι οδηγός που προκάλεσε δυστύχημα

Προβληματίζουν τα περιστατικά με μεθυσμένους οδηγούς, δηλώνει η Αστυνομία
ΤΟ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ: 200 MG ΑΝΤΙ 22 MG

Μιαν από τις μεγαλύτερες ενδείξεις ύπαρξης αλκοόλ στον οργανισμό οδηγού κατέγραψε η Αστυνομία, το βράδυ του Σαββάτου, στη Λευκωσία. Ο οδηγός, που προκάλεσε μάλιστα και δυστύχημα, πέρασε από προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με ένδειξη 200 mg αντί για 22 mg, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό αλλά και άλλο παρόμοιο στην Πάφο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, προέβη σε δηλώσεις

τονίζοντας ότι το θέμα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στις εισηγήσεις για αύξηση των ποινών που επιβάλλονται από τα δικαστήρια. Σημείωσε, επίσης, ότι, παράλληλα, η Αστυνομία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της με προληπτικά μέτρα, δράσεις και στοχευόμενες εκστρατείες, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το «σοβαρό πρόβλημα».

Τα δύο περιστατικά
Στο ένα περιστατικό, στη Λευκωσία, οδηγός αυτοκινήτου, που προκάλεσε και δυστύχημα, υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 200mg αντί 22mg, μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις που έχουν καταγραφεί, όπως είπε ο κ. Αγγελίδης.

Και επίθεση στην Πάφο
Σε σχέση με το επεισόδιο στην Πάφο, όπου μεθυσμένος οδηγούσε επικίνδυνα με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ο συνοδηγός επιτέθηκε σε αστυνομικούς που σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο, ο Ανδρέας Αγγελίδης είπε πως «ο οδηγός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και συγκεκριμένα με 100mg αντί 22mg».

«Ο 38χρονος συνοδηγός», συνέχισε, «αντέδρασε και αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητο επιτέθηκε εναντίον των δυο αστυνομικών, προκαλώντας εκδορές και μώλωπες σε έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη».

Την Αστυνομία ειδοποίησε αστυφύλακας εκτός υπηρεσίας
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, «αυτού του είδους τα περιστατικά προβληματίζουν, γι' αυτό και τα μέλη μας είναι σταθερά στις αποφάσεις τους». Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε το γεγονός ότι το όχημα με τον μεθυσμένο οδηγό εντόπισε ειδικός αστυφύλακας, εκτός υπηρεσίας, ο οποίος και ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Εισήγηση για αύξηση ποινών
«Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται, τις δράσεις και τους στοχευόμενους ελέγχους και τις εκστρατείες παγκύπρια, το θέμα της αλκοόλης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και στις εισηγήσεις για αύξηση των ποινών», ανέφερε ακόμη ο κ. Αγγελίδης.

Διαμήνυσε, τέλος, πως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης είναι από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των δυστυχημάτων «γι' αυτό και μέχρι να υπάρξει αλλαγή στη νομοθεσία, οι προσπάθειες της Αστυνομίας είναι εντατικοποιημένες σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να προλάβουμε οποιαδήποτε δυσάρεστα γεγονότα».

Keywords
Τυχαία Θέματα