Ασταμάτητος, ισοφάρισε επίδοση πριν από 13 χρόνια

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ
Πέτυχε 8η σερί νίκη και επικεντρώνεται πλέον στην έξοδο στο Δασάκι

Ασταμάτητος ο Απόλλωνας, πέτυχε την 8η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, ισοφάρισε την επίδοση του 2003-04, ανέβηκε στην 3η θέση και πλησίασε την κορυφή αφού η ισοπαλία στο ντέρμπι χθες τον έφερε στο -4 από τον ΑΠΟΕΛ. Με την ψυχολογία στο φουλ η λεμεσιανή ομάδα θα προετοιμαστεί για τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τον Εθνικό στο Δασάκι, όπου το τρίποντο θα είναι το μοναδικό ζητούμενο.

Φυσικά πρώτα υπάρχει ο επαναληπτικός

την Τετάρτη με την ΑΕΖ στην Πάφο, όμως το 2-0 του πρώτου αγώνα επιτρέπει στον Σωφρόνη Αυγουστή να αλλάξει ξανά ολοκληρωτικά την 11άδα του για να έχει φρέσκους τους βασικούς του για το Δασάκι.

Κόντρα στη Δόξα ο Απόλλωνας δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν ο Βινίσιους άνοιξε το σκορ λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, δεν κοίταξε ξανά πίσω. Έβαλε άλλα δύο στην επανάληψη με τους Σαρδινέρο και Πίεχ, έχασε ευκαιρίες γι' ακόμα μεγαλύτερο σκορ, και στο τέλος πανηγύρισε την 8η σερί νίκη της (και 9η συνολικά) που την έφερε στην 3η θέση πάνω από την ΑΕΚ και πλησίασε την κορυφή στους 4 βαθμούς.

Δεν αγχώθηκε
Αυτήν την φορά ο Απόλλωνας είχε υπομονή στο παιχνίδι του. Είχε ξανά την κατοχή της μπάλας, δεν του βγήκαν 1-2 ευκαιρίες στο πρώτο μισάωρο που θα απλοποιούσε τα πράγματα, όμως δεν αγχώθηκε, προσπάθησε να βρει τον τρόπο να ανοίξει την άμυνα της Δόξας και κατάφερε από στημένη φάση και με τον άνθρωπο που είχε σκοράρει και στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στη Λευκωσία.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προτίμησε τον Χάμπο Κυριάκου για το κέντρο της άμυνας και επανέφερε τον Μπεντόγια στο αρχικό σχήμα. Αμυντικά, με εξαίρεση 1-2 λεπτά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ επιθετικά σημείωσε άλλα τρία τέρματα, έφθασε τα 49 και έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Κατασκοπία Εθνικού
Σήμερα, μέλη του τεχνικού επιτελείου του Απόλλωνα θα βρεθούν στο ΓΣΖ για να δουν τον Εθνικό κόντρα στην Καρμιώτισσα, ώστε να ετοιμάσουν κατάλληλα την ομάδα για την αναμέτρηση της Κυριακής στο Δασάκι.

Για τον Απόλλωνα θα είναι ένας ακόμα τελικός, ένα ακόμα παιχνίδι, το οποίο, αν κερδίσει, θα του δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ξανά το όποιο αποτέλεσμα έρθει στο ντέρμπι του Τσιρείου (όπως δηλαδή έγινε χθες) και με ακόμα καλύτερη ψυχολογία θα δει τη συνέχεια.

Ο Ρομπέρζ εξέτισε την τιμωρία του και θα επιστρέψει στην 11άδα του Απόλλωνα, ενώ οι υπόλοιποι απόντες (Γκίε, Αγγελή, Γκόμες, Ρέινολτς, Μακρίδης) θα απουσιάσουν και την επόμενη αναμέτρηση. Ο Αγγελή την Τετάρτη θα μεταβεί στο Οπόρτο για να υποβληθεί σε επέμβαση στον αστράγαλο και ανάλογα θα φανεί αν θα προλάβει κάποιο παιχνίδι φέτος ή αν θα επιστρέψει με τη νέα χρονιά.

Πριν από τον Εθνικό, υπάρχει μεθαύριο ο επαναληπτικός με την ΑΕΖ για το κύπελλο, όμως, κακά τα ψέματα, με το 2-0 του πρώτου αγώνα και την τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, το παιχνίδι στο Παφιακό θα είναι μια καλή ευκαιρία για τον τεχνικό της λεμεσιανής ομάδας να ξεκουράσει τις βασικούς του και να δώσει χρόνο συμμετοχής στους παγκίτες που θα τους χρειαστεί στην πορεία του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα