Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς

Ορκίστηκαν να υπηρετούν τον νόμο, αλλά, σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο μέλη της πέρασαν ακριβώς στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξαν σε κελί. Αντί, δηλαδή, να κυνηγούν εγκληματίες, φέρονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να έγιναν οι ίδιοι, ο πρώτος για να διαρρήξει κοσμηματοπωλείο και ο δεύτερος για να εξασφαλίσει χρήματα βοηθώντας αλλοδαπό με πλαστό διαβατήριο.

Η πρώτη περίπτωση αφορά αστυνομικό που τελεί ήδη σε διαθεσιμότητα, μετά από σύλληψή του, πριν από μέρες, στα Μανδριά, όπου εντοπίστηκε να φορά κουκούλα και να κρατά σκεπάρνι. Μετά την περίεργη αυτή υπόθεση, για την οποία κατέθεσε πως,

αν και εκτός υπηρεσίας, μετέβη στο μέρος για να διερευνήσει υπόθεση ναρκωτικών, ο αστυνομικός συνδέθηκε επιστημονικά με διάρρηξη του 2011 σε χωριό στην επαρχία Λευκωσίας. Ο δεύτερος αστυνομικός, που του αφαιρέθηκε η στολή για να περάσει σε κελί, υπηρετεί στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στο αεροδρόμιο Πάφου.

Εναντίον του υπάρχουν μαρτυρίες ότι χρηματίστηκε για να κλείσει τα μάτια σε πλαστό διαβατήριο. Εναντίον του δεύτερου αστυνομικού εξετάζονται τα αδικήματα δεκασμού δημοσίου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας, παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη τόσον ο αλλοδαπός όσο και 43χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος φέρεται να βοηθούσε αλλοδαπούς να εξασφαλίζουν πλαστά έγγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα