Το όραμα 2020 βγαίνει από τις ακαδημίες

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Βαρύτατη σημασία δίνουν στην Ανόρθωση στις δυο αγωνιστικές ομάδες των U21 και U17

Από το περασμένο καλοκαίρι δυο σχεδιασμοί «τρέχουν» ταυτόχρονα στην Ανόρθωση. Ένα τριετές σχέδιο που αφορά αποκλειστικά την πρώτη ομάδα και το όραμα 2020. Τα οποία αλληλοσυνδέονται. Και τα δυο στηρίζονται σε τρεις πυλώνες, τον διοικητικό, τον οικονομικό και τον αγωνιστικό. Για τον τελευταίο στόχος είναι το ρόστερ της ομάδας το 2020 να αποτελείται από 50% γηγενείς παίκτες, με πρόθεση κάθε καλοκαίρι

να προστίθεται τουλάχιστον ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής.

Επίσης, στόχος είναι η επάνδρωση της α’ ομάδας με παίκτες από τις ακαδημίες, αλλά και η απόκτηση διεθνών παικτών από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Βάσει αυτών των στόχων εργάσθηκαν φέτος όλα τα τμήματα των ακαδημιών της Ανόρθωσης. Φέτος τέθηκαν οι βάσεις για την όραμα 2020. Από τη νέα χρονιά οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες όπως και οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται στις ακαδημίες.

Τρανό παράδειγμα η χθεσινή κλήση ποδοσφαιριστών τόσο από την U21 όσο και από την U17, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μια ομάδα η οποία θα αγωνίζεται μέχρι το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, λαμβάνοντας επίσης μέρος και στο Κύπελλο Νέων U21 Α, Β, Γ Κατηγορίας. Με το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου και κατόπιν επαναξιολόγησης όλων των πιο πάνω ποδοσφαιριστών και αυτών που είναι με υποσχετική σε άλλες ομάδες και ανήκουν στην Ανόρθωση, θα γίνει η τελική επιλογή ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν τα τμήματα U21 και U17 για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Ωστόσο η διοίκηση της ακαδημίας της Ανόρθωσης «έκοψε» αρκετούς ποδοσφαιριστές ειδικά από τη U21. Συγκεκριμένα, μόνο 16 ποδοσφαιριστές που φέτος αγωνίσθηκαν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα κλήθηκαν. Κάποιοι έφυγαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ κάποιοι άλλοι λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι στα πλάνα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ο Αντρέ Πάους «ανέβασε» ποδοσφαιριστές από τη U17 στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, ενώ τα Χριστούγεννα έφερε όλη την ομάδα. Το γεγονός ότι κανείς ποδοσφαιριστής από την U21 δεν κλήθηκε σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας, σημαίνει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ενδεχομένως το έμψυχο υλικό δεν είναι ικανοποιητικό και το δεύτερο ότι η φουρνιά των U17 φαντάζει πιο ελπιδοφόρα.

Το σημαντικό είναι ότι η διοίκηση της ακαδημίας μαζί με τους προπονητές έχουν πολύ καλή συνεργασία τόσο με τον Φαν Λέουβεν όσο και με τον Αντρέ Πάους. Οι δυο Ολλανδοί αρκετές φορές έχουν παρακολουθήσει αγώνες των ακαδημιών, κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα και προσοχή που δίνουν για το μέλλον της Ανόρθωσης.

Φυσικά για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, όμως το θετικό για όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην Ανόρθωση είναι ότι η φιλοσοφία της διοίκησης, του διευθυντή ποδοσφαίρου και της διοίκησης της ακαδημίας είναι κοινή. Εργάζονται όλοι στο ίδιο πλάνο με έναν στόχο. Το έμψυχο δυναμικό της πρώτης ομάδας το 2020 να αποτελείται από 50% γηγενείς ποδοσφαιριστές. Άλλωστε φάνηκε αυτό και φέτος, με τη χρησιμοποίηση στην πρώτη ομάδα νεαρών Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα