Για να μη χαθούν και τ' αβγά και τα πασχάλια

ΟΜΟΝΟΙΑ
Καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να τα δώσουν όλα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος

Σε ακόμη ένα παιχνίδι, όπου η Ομόνοια έψαχνε να κάνει τη δική της υπέρβαση, το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελε ο κόσμος της. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν μπροστά στην πρόκληση της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου, σε διπλούς αγώνες κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, και ουσιαστικά το στοίχημα χάθηκε από το πρώτο παιχνίδι.

Με εξαίρεση 2-3 ποδοσφαιριστές, όλοι οι υπόλοιποι πραγματοποίησαν την χειρότερή τους εμφάνιση

το τελευταίο τετράμηνο, και αυτό είχε φυσικά αντίχτυπο και στην εικόνα που έβγαλε η Ομόνοια σαν σύνολο και μοιραία -και ως ένα βαθμό φυσιολογικά- ήρθε η βαριά ήττα από μια ομάδα που έβγαλε περισσότερο πάθος και δύναμη στον αγωνιστικό χώρο.

Οι εκ των υστέρων συζητήσεις/κριτικές για κάποιες επιλογές του Κώστα Καϊάφα και των συνεργατών του θα μπορούσε να έχουν βάση αν δεν παρουσίαζαν τόσο κακή εικόνα η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του. Ναι, θα μπορούσε να μείνει στον πάγκο ο ντεφορμέ Κιρμ, όπως θα μπορούσε να μην αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας ο Λομπιανίτζε. Ίσως και οι αλλαγές του Κύπριου τεχνικού θα μπορούσε να ήταν διαφορετικές. Θα ήταν όμως ικανές αυτές οι μικρές διαφοροποιήσεις να αλλάξουν τη γενικότερη, μέτρια εικόνα της Ομόνοιας; Το ερώτημα είναι περισσότερο φιλολογικό και η απάντηση μπορεί να μην έχει πλέον και σημασία. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η σωστή διαχείριση της επόμενης μέρας της βαριάς ήττας.

Το 3-0 φέρνει ουσιαστικά την Ομόνοια με τε ενάμισι πόδι εκτός τελικού. Αυτό εξυπακούει πως ο στόχος της Ευρώπης μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του πρωταθλήματος, στις εναπομείνασες έξι αγωνιστικές. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν δυνατότητες. Δεν μπορεί μια κακή εμφάνιση ή μια βαριά ήττα να διαγράψει τα όσα πέτυχαν οι «πράσινοι» τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Το ότι μια μερίδα των φίλων της Ομόνοιας αντέδρασε λες και χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια τους, στήνοντας στον τοίχο παίκτες και προπονητές, μηδενίζοντας τους πάντες και τα πάντα, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι οπαδοί, που πριν από μερικέ ημέρες ονειρεύονταν και ζητούσαν την κατάκτηση του νταμπλ από την ομάδα τους! Έτσι είμαστε γενικά. Λαός των άκρων, και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Γάντι η διακοπή
Το ζητούμενο λοιπόν για τον Κώστα Καϊάφα και τους παίκτες του είναι να αφήσουν πίσω τη βαριά ήττα, να μαζέψουν άμεσα τα κομμάτια τους και να αντιδράσουν άμεσα για να μην χάσουν στο τέλος και τ' αβγά και τα πασχάλια. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η διακοπή λόγω Πάσχα κρίνεται ευεργετική. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η Ομόνοια υποδέχεται τον Απόλλωνα, σε ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι. Κάθε ένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι σημαντικό, μετά όμως το χαστούκι του κυπέλλου η νίκη φαντάζει να είναι επιτακτική για να επιστρέψει η ψυχολογία στις τάξεις του «τριφυλλιού» και παράλληλα να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την Ευρώπη.

Για την ώρα, οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας θα περάσουν την περίοδο των γιορτών του Πάσχα μακριά από το γήπεδο και κοντά στις οικογένειές τους. Από βδομάδας θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα σηκώσουν μανίκια ενόψει του αγώνα με τον Απόλλωνα. Στη χθεσινή πρωινή προπόνηση ο Κριστοβάο Ράμος ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος, ενώ ο Άλεξ Ρούμπιο έκανε φυσιοθεραπεία και ατομικό στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα