Απόλλων: Νίκη για να μείνει στο κόλπο…

Αποφασισμένος για να επιστρέψει και στις εκτός έδρας νίκες ο Απόλλωνας ταξιδεύει στη Λευκωσία, για να αντιμετωπίσει τη Δόξα σε ένα δύσκολο και πολύ σημαντικό παιγνίδι. Για τη λεμεσιανή ομάδα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, που θα της επιτρέψει να κοιτάζει με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα θα αποτελέσει μια ένεση ηθικού και ψυχολογίας ενόψει του λεμεσιανού προημιτελικού κυπέλλου της Τετάρτης. Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού θα έχουν σαν οδηγό τις δύο τελευταίες τους παρουσίες στο Μακάρειο, όπου μετρούν ισάριθμες νίκες και

θέλουν να τριτώσει το καλό.

Όλοι στον Απόλλωνα έχουν κατανοήσει τη σημασία της σημερινής αναμέτρησης και δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για να επιστρέψουν στη Λεμεσό με τους βαθμούς της νίκης. Μια επιτυχία σε βάρος της ιδιαιτέρας φορμαρισμένης Δόξας θα στείλει μήνυμα προς όλους ότι ο Απόλλωνας είναι αποφασισμένος να μείνει διεκδικητής μέχρι το τέλος, ενώ θα αποτελέσει μια τεράστια «ντόπα» στη ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου. Τόσο ο Πέδρο Εμάνουελ όσο και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι θα συναντήσουν πολλές δυσκολίες στον σημερινό αγώνα, αφού θα αντιμετωπίσουν μια πολύ καλή ομάδα, που πάντα κόντρα στους «κυανόλευκους» της Λεμεσού παίζει καλά. Όμως αυτό δεν αλλάζει τη φιλοσοφία και τον τρόπο προσέγγισης του σημερινού αγώνα από τον Απόλλωνα, που θα προσπαθήσει να επιβάλει το παιγνίδι του και να φθάσει στη νίκη.

«Παίζεται» μια θέση

Όπως έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις, ο κ. Εμάνουελ προβληματίζεται για μια θέση στη μεσαία γραμμή. Φαίνεται ότι η σκέψη του είναι αν θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Σακέτι ή αν θα δώσει και πάλι φανέλα βασικού στον Χάμπο Κυριάκου. Ο Πορτογάλος θα διατηρήσει τους Στογιάνοβιτς και Σλάβτσεφ σαν δίδυμο μπροστά από τον αμυντικό μέσο, αφού έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία τους και τη συνεργασία τους στα τελευταία παιγνίδια. Από εκεί και πέρα δεν αναμένονται άλλες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια. Εκτός πλάνων για τη σημερινή αναμέτρηση είναι οι τραυματίες Γκίε, Παπουλής, Κολοκούδιας και ο ανέτοιμος Λόπες.

Το πιθανό σχήμα

Ο Απόλλωνας θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του Μακαρείου με σχηματισμό 4-1-4-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπρούνο Βάλε. Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Ζοάο Πέδρο και στο αριστερό ο Ελίζιο Σίλβα. Ο Λεάντρο Φρέιρε θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας και δίπλα του θα έχει τον Αγγελή Αγγελή. Για τη θέση του αμυντικού μέσου έχουν μοιρασμένες πιθανότητες οι Εστεμπάν Σακκέτι και Χάμπος Κυριάκου. Μπροστά τους θα βρίσκεται το δίδυμο Λούκας Στογιάνοβιτς και Σιμέον Σλάβτσεφ. Ο Σέρβος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ ο Βούλγαρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στην επίθεση θα βρίσκεται στην κορυφή ο Άντον Μάγκλιτσα, ενώ στα φτερά θα ξεκινήσουν οι Άλεξ Ντα Σίλβα δεξιά και Γιώργος Βασιλείου αριστερά.

Δεν αναμένεται μεγάλος αριθμός φίλων του Απόλλωνα να κάνει το ταξίδι για τη Λευκωσία, όμως οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Εμάνουελ δεν θα είναι μόνοι τους. Οι πιστοί οπαδοί της ομάδας θα βρεθούν και σήμερα δίπλα της για να την βοηθήσουν να πάρει το πολύ σημαντικό τρίποντο, που θα επιτρέψει στον Απόλλωνα να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα