Αβέρωφ: Κανείς δεν θα μας δώσει 25-30 δις για τη λύση

Τις ανησυχίες του για τα οικονομικά της λύσης του κυπριακού εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ, τονίζοντας ότι η λύση θα πρέπει να διασφαλίζει εκ των προτέρων τη δημοσιονομική πειθαρχία και το βιώσιμο των δημόσιων οικονομικών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου καλεί όλους να προσγειωθούν γιατί, όπως είπε, κανείς δεν θα έρθει να μας δώσει 25-30 δισεκατομμύρια

για το περιουσιακό.

«Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να φορολογήσει τους πολίτες του για να λύσει το πρόβλημα κάποιου άλλου σε κάποια άλλη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει είπε επίσης να σκεφτούμε διπλά μετά από τρία χρόνια θυσιών με στόχο να απαλλαγούμε από την τρόικα, τελικά λύνοντας το κυπριακό, να χρειαστεί να την ξαναφέρουμε πίσω.

«Η μορφή της λύσης, οι θεσμοί, ο τρόπος λειτουργίας, πρέπει να είναι τέτοιοι, που να δημιουργούν συνθήκες βιώσιμων δημόσιων οικονομικών, για να μη δημιουργούμε μέσα από τη λύση δημοσιονομικά ελλείμματα και νομίζουμε ότι θα βρεθούν ξένοι να μας ενισχύσουν για τις δημοσιονομικές μας τρύπες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Στο μεταξύ περιορισμένη φαίνεται ότι θα είναι η εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση της λύσης, το κόστος της οποίας υπολογίζεται ότι θα είναι πέραν των 25 δισ. ευρώ και θα αφορά, μεταξύ άλλων, αποζημιώσεις για τις περιουσίες και τη χρηματοδότηση για τις δομές, που θα δημιουργηθούν, όπως τις τρεις κυβερνήσεις, τα κοινοβούλια και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής» από τις επαφές, που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε διάφορα επίπεδα, διαφαίνεται απροθυμία δωρητών για οικονομική βοήθεια. Παραπέμπουν, μάλιστα, σε βάθος χρόνου, αν και όταν προκύψουν λύσεις, την όποια συμμετοχή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα