Αποκαλυπτικός κατάλογος με χρεώσεις χιλιάδων ευρώ

ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ
Έναν άκρως αποκαλυπτικό κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών έφερε χθες στο φως το «Σίγμα», ο οποίος αφορά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Πάφου, την περίοδο 2006.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος εξετάζεται επιστάμενα, στο πλαίσιο των ερευνών για το πολύκροτο σκάνδαλο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στην Πάφο. Εκτός από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Πάφου, οι Δήμοι Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς περιλαμβάνονται επίσης στη μακροσκελή λίστα.

Στον κατάλογο οι χρεώσεις αγγίζουν χιλιάδες ευρώ, ενώ αρκετές κοινότητες και Δήμοι ανταποκρίθηκαν αρχικά στις πληρωμές, όμως αργότερα, όταν οι συνεχώς φουσκωμένοι λογαριασμοί άδειασαν τα ταμεία τους, άρχισαν οι δυσκολίες πληρωμών.

«Σαν κοινοτικό συμβούλιο Κισσόνεργας, παρόλο που διαφωνήσαμε με τις χρεώσεις του ΧΥΤΑ και θέλαμε να γίνει πλήρης διερεύνηση του θέματος, εντούτοις συνεργαστήκαμε και καταβάλλαμε όλες μας τις υποχρεώσεις ανελλιπώς», δήλωσε ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας.

Εκτός από τις κοινότητες, κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό των εκβιασμών τέθηκαν ακόμη και δημόσιες υπηρεσίες, που είχαν χρεωθεί με τέλη από τον ΧΥΤΑ Πάφου. «Βεβαίως και έχουν μπλεχτεί σε μια οικονομική δίνη, γιατί εκτός από τα δικά τους οικονομικά προβλήματα, είχαν επίσης να διαχειριστούν και οποιαδήποτε οικονομικά προβλήματα του ΧΥΤΑ», πρόσθεσε ο Δήμαρχος.

Μεταξύ αυτών στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται το Αεροδρόμιο Πάφου αλλά και το Τμήμα Δασών, με τις χρεώσεις να ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Στη σύνταξη του συγκεκριμένου καταλόγου είχαν συμμετοχή και δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Εμπλεκόμενες κοινότητες στη διαδικασία του ΧΥΤΑ είχαν εκφράσει προ πολλού την πρόθεσή τους να μην πληρώσουν, ενώ αρκετά κοινοτικά συμβούλια είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για διακοπή του συμβολαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα