«Πήγε, είδε και απήλθε»

Φειδωλός στις απαντήσεις του ο Σ. Βέργας κατά την αντεξέτασή του για την υπόθεση ΣΑΠΑ
Ο τέως Δήμαρχος Πάφου κλήθηκε ξανά ενώπιον δικαστηρίου, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης του Γιώργου Σιαηλή. Επικαλούμενος το δικαίωμά του να μην αυτοενοχοποιηθεί, επέλεξε τον δρόμο της σιωπής

Φειδωλός στις απαντήσεις του στο πλαίσιο της αντεξέτασής του από τον συνήγορο υπεράσπισης του πέμπτου κατηγορούμενου, Γιώργου Σιαηλή, ήταν ο τέως Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας. Ο Σ. Βέργας, που καταδικάστηκε μετά από δική του ομολογία για το πολύκροτο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ και εκτίει ποινή φυλάκισης έξι χρόνων,

κλήθηκε εκ νέου χθες στο Κακουργιοδικείο Πάφου μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου Γ. Σιαηλή.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Σιαηλή είχε ζητήσει να αντεξετάσει τον Σάββα Βέργα για ολιγόλεπτη περίοδο, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε, και το δικαστήριο έκρινε ότι η παρουσία του Σάββα Βέργα θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς της Δικαιοσύνης, παρά τις αντιρρήσεις της κατηγορούσας Αρχής.

Στη χθεσινή δικάσιμο ο τέως Δήμαρχος Πάφου είπε πως μέχρι χθες δεν είχε καμία ενημέρωση για την επανάκλησή του επίσημα. Στο πλαίσιο της χθεσινής διαδικασίας κατατέθηκε ως τεκμήριο η θεληματική κατάθεση ημερομηνίας 25ης Μαρτίου του Σάββα Βέργα για την υπόθεση ΧΥΤΑ. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο τέως Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως δεν ήρθε στο δικαστήριο να μιλήσει για την υπόθεση ΧΥΤΑ αλλά για την υπόθεση του ΣΑΠΑ.

Είπε ακόμη πως δεν επιθυμεί να αυτοενοχοποιηθεί και ήταν φειδωλός στις απαντήσεις του. Αναφέρθηκε ακολούθως και σε άλλες υποθέσεις, όπως την υπόθεση τένις και την υπόθεση Ρουβά, σημειώνοντας πως οι υποθέσεις αυτές δεν υφίστανται, δεν έγιναν διώξεις και τα τεκμήρια τού επιστράφηκαν. Ο Σάββας Βέργας συμπλήρωσε πως για την υπόθεση ΧΥΤΑ είχε μιλήσει στους ανακριτές από τον Γενάρη του 2015.

Το δικαστήριο, στο μεταξύ, είπε στον συνήγορο υπεράσπισης του πέμπτου κατηγορουμένου ότι δεν μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις κατά τέτοιο τρόπο με σκοπό ο μάρτυρας να διαφύγει της ασπίδας της αυτοενοχοποίησης. Σημειώνεται πως η υπόθεση του ΧΥΤΑ είναι ορισμένη ενώπιον του Κακουργιοδικείου με νέο κατηγορητήριο στις 28 Ιουλίου. Η αντεξέταση Σ. Βέργα ολοκληρώθηκε, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

Στις 27 Ιουλίου η συνέχιση της διαδικασίας
Για τις 27 Ιουλίου επαναορίστηκε η δικαστική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου για την υπόθεση ΣΑΠΑ. Μετά τη χθεσινή αντεξέταση του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως στην επόμενη δικάσιμο, που ορίστηκε η 27η Ιουλίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων 2, 3, 4 και 5, δηλαδή των Φειδία Σαρίκα, Ευστάθιου Ευσταθίου, Βάσου Βασιλείου και Γιώργου Σιαηλή, θα υποβάλουν εισήγηση στο δικαστήριο ότι δεν έχει αποδειθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση για τους πελάτες τους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Και οι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα