H Νάπολι γράφει ιστορία αλλά... μπορεί για τίτλο;

Mετά από επτά αγωνιστικές στη Serie A, η Νάπολι έχει πετύχει το απόλυτο των επτά νικών. Πόσο θα αντέξει στην κορυφή η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι;

Τρένο ασταμάτητο μοιάζουν οι «παρτενοπέι», που βρίσκονται με 21 βαθμούς στην κορυφή της Serie A και ήδη έχουν αρχίσει πολλοί να αναρωτιούνται αν το σκουντέτο μπορεί να καταλήξει τη φετινή σεζόν στο «Σαν Πάολο».

Θα αντέξει μέχρι το τέλος η εντυπωσιακή στο ξεκίνημα Νάπολι,

την οποία χτίζει... πετραδάκι πετραδάκι τα τελευταία χρόνια ο Μαουρίτσιο Σάρι με βασικό στόχο φυσικά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά τη σεζόν 1989-90, τότε που ακόμα φορούσε τη φανέλα της ομάδας ο μεγάλος Ντιέγο Μαραντόνα;

Από τις 19 Αυγούστου μέχρι σήμερα, η Νάπολι είναι ανίκητη στη Serie A, έχνοντας επικρατήσει χωρίς να συναντήσει το παραμικρό εμπόδιο της Βερόνα (1-3), της Αταλάντα (3-1), της Μπενεβέντο (6-0), της Κάλιαρι (3-0), της Μπολόνια (0-3), της Λάτσιο (1-4) και της ΣΠΑΛ (2-3).

Οι επτά συνεχόμενες νίκες στην έναρξη της σεζόν είναι ισοφάριση ρεκόρ για το ιταλικό πρωτάθλημα, με τη Γιουβέντους να έχει σημειώσει την ίδια επίδοση τέσσερις φορές στο παρελθόν και τις Μίλαν, Ίντερ και Ρόμα από μία.

Η συμβολή του Σάρι, ο οποίος βρίσκεται στη Νάπολη τρία χρόνια, στην εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα είναι καθοριστική. Υπάρχει, όμως, και ένα εξαιρετικό ρόστερ.

Η Νάπολι έχει σημειώσει 25 γκολ σε επτά αγωνιστικές, δηλαδή 3.57 ανά παιχνίδι. Και υπάρχει, επίσης, και... ποικιλία στους σκόρερ.

Ο Μέρτενς έχει βρει δίχτυα επτά φορές, ο Καγεχόν έχει σημειώσει τέσσερα γκολ. Άλλοι εννέα παίκτες έχουν σκοράρει: οι Γκουλάμ, Ινσίνιε, Κουλιμπαλί και Ζιελίνσκι έχουν πετύχει από δύο, οι Χάμσικ, Άλαν, Ζορζίνιο, Μίλικ και Ρογκ από ένα.

Τώρα ο επόμενος (άμεσος) στόχος είναι η όγδοη συνεχόμενη νίκη, στις 14 Οκτωβρίου στο «Ολίμπικο» κόντρα στη Ρόμα. Ο μεγάλος στόχος, βέβαια, είναι το πρωτάθλημα. Θα αντέξει, όμως, ως το τέλος;

Keywords
Τυχαία Θέματα