Έπεσαν οι υπογραφές για δάνειο €26 εκ. από ΕΤΕπ σε ΙΝΓ

Υπογράφηκε συμφωνία δανείου ύψους €26 εκ. από την ΕΤΕπ στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, με κυβερνητική εγγύηση, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο επένδυσης €35 εκατ. στις ερευνητικές και άλλες υποδομές του Ινστιτούτου Νευρολογίας &Γενετικής.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ ανέφερε ότι ο κόσμος της Κύπρου πρέπει να είναι περήφανος για αυτά που έχουν καταφέρει, αναφέρθηκε στην Κύπρο

ως ένα παράδειγμα επιτυχίας, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι οι επενδύσεις της ΕΤΕπ στην Κύπρο τα τελευταία 5 χρόνια ήταν ύψους €1,4 δισεκατ., περιλαμβανομένων €240 εκατ. το 2016, που αντιστοιχεί στο 1,4% του ΑΕΠ της Κύπρου. Συνολικά, ως ποσοστό του ΑΕΠ (15%) η επένδυση της ΕΤΕπ στην Κύπρο είναι η πιο ψηλή επένδυση που έχει κάνει η τράπεζα σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.

Σε δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι η έγκριση από πλευράς κυβέρνησης της επένδυσης δόθηκε σχετικά εύκολα, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κατ’ ακρίβεια δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο επένδυσης του δημοσίου χρήματος από την επένδυση σε ένα τέτοιο διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο ερευνητικό, ιατρικό και εκπαιδευτικό κέντρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα