Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την τρομοκρατική στο Λας Βέγκας

Σε σχέση με την τρομοκρατική ενέργεια που εκδηλώθηκε σε μουσικό φεστιβάλ το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου 2017 στο Λας Βέγκας, το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και με τις τοπικές αρχές. Με βάση τη μέχρι στιγμής υπάρχουσα πληροφόρηση, δεν φαίνεται να υπάρχουν Κύπριοι πολίτες ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες.

Οι τοπικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας και διενεργούν ελέγχους στην περιοχή και παρακαλούνται οι Κύπριοι πολίτες

που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συγκεκριμένα στο Λας Βέγκας όπως ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των τοπικών αρχών και παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο SigmaLive Κύπριοι που έζησαν το μακελειό στο Λας Βέγκας

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή/και ανάγκης για προξενική αρωγή, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον και στο Υπουργείο Εξωτερικών στα πιο κάτω τηλέφωνα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν έχουν εντοπίσει ή επικοινωνήσει με εκεί οικείους τους.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον, Emergency line for Consular Assistance
Τηλέφωνο: +1 202-681-1162

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (εκτός ωρών εργασίας)
Tηλέφωνο: +35799660129
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dutyofficer@mfa.gov.cy

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών
Τηλέφωνο: +35722801000, +35797775998
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: cycc@mfa.gov.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα