Περίπατος στην Πλατεία με κεκτημένη τατύτητα, 3-0 τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός

Με τον Ιμπαγάσα σε ρόλο μαέστρου να μοιράζει... δυόμισι ασίστ και ως πρώτα βιολιά τους Τζιμπούρ και Μιραλάς, που πέτυχαν δύο και ένα γκολ αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από τη Νέα Σμύρνη με κεκτημένη ταχύτητα από το Champions League.

Χωρίς να φορτσάρει, αλλά με σοβαρότητα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε την ανωτερότητά της και δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 3-0, παραμένοντας με αυτό τον τρόπο στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Οι ερυθρόλευκοι κλείδωσν το τρίποντο από το α' μέρος, όταν και προηγήθηκαν με δύο τέρματα, ενώ στην επανάληψη διατήρησαν τον έλεγχο και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στην πιο εύκολη μέχρι σήμερα φετινή νίκη τους. Η ομάδα του Λεμονή επιβεβαίωσε τη δυσκολία της στο γκολ, αφού έμεινε για τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς να σκοράρει, γνωρίζοντας την τρίτη εντός έδρας ήττα σε τέσσερα ματς.

Μεγάλη ευκαιρία με Σιόβα
Είκοσι λεπτά χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να μπει στο παιχνίδι. Σε αυτό το διάστημα οι ερυθρόλευκοι έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και ο Πανιώνιος είχε μία ελαφριά υπεροχή και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ηταν το 16' όταν σε γρήγορη αντεπίθεση ο μόνιμα επικίνδυνος Εστογιανόφ βρήκε τον Σιόβα, που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Από την στιγμή, που οι Ιμπαγάσα, Ορμάιθ και Μακούν σοβαρεύτηκαν και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, ο Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται απειλητικός και στο 25' ισοφάρισε τις κλασσικές ευκαιρίες, με τον Μακούν να πλασάρει άουτ από θέση τετ α τετ.

Μοίραζε γκολ ο Ιμπαγάσα, σκόραραν Τζιμπούρ, Μιραλάς
Ο Μιραλάς ήταν εξαφανισμένος, οι Μανιάτης και Χολέμπας αν και ανέβαιναν δεν βοηθούσαν ιδιαίτερα, αλλά ο Τζιμπούρ με τον Ιμπαγάσα ανέβασαν ρυθμούς και η ομάδα του Βαλβέρδε βρήκε τρόπο να προηγηθεί. Ηταν το 33' όταν μετά συστημένη σέντρα του αργεντίνου, ο ξεχασμένος από τους αμυντικούς αγλερινός τελείωσε τη φάση με άψογη κεφαλιά, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη. Ο Πανιώνιος αντέδρασε και στο 40' άγγιξε την ισοφάριση με τον Κούτσι, φάση που ξεκίνησε πάλι από τον Εστογιανόφ, αλλά την αστοχία του υψηλόσωμου φορ την πλήρωσε στο 43' όταν ο Ιμπαγάσα με νέα εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Μιραλάς, που σουτ-οβίδα λίγο μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Ελευθερόπουλο.

Είχε τον έλεγχο, άγγιξε με Μακούν και τρίτο γκολ
Εχοντας σαφέστατο προβάδισμα νίκης, οι ερυθρόλευκοι δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν στην επανάληψη, αλλά διατηρώντας την κατοχή της μπάλας είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Με τον Αμπντούν αρκετά δραστήριο, όπως και στο α' μέρος, ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το 3-0, αλλά ο Μακούν στο 53' αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν με αντεπιθέσεις, αλλά δεν πατούσαν περιοχή και επιχειρούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, όπως του Κούτσι και του Ρόκα, που δεν είχαν τύχη.

Αναγνώριση σε Τζιμπούρ και Ιμπαγάσα
Οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν περιορίστηκαν τελικά στο 2-0 και στο 67' ο Τζιμπούρ ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με το γκολ του να είναι αποτέλεσμα εξαιρετικού συνδυασμού του Ιμπαγάσα με τον Αμπντ

Keywords
Τυχαία Θέματα