Καλόπουλος; Στον ’γιο Κοσμά!

Αν δεν πρόκειται για ράδιο-αρβύλα, αν δεν είναι δημοσίευμα διοχετευμένο από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο για να αφουγκρασθεί τις αντιδράσεις, τότε εκείνοι που ευαγγελίζονται τη νέα ποδοσφαιρική κοινωνία στη χώρα μας, μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί.

Και νομίζω ότι ειναι πασιφανές ότι αν στο άμοιρο ποδοσφαιράκι δεν μπορούμε να βγούμε από το τουνελ της αναξιοκρατίας, της λαμογιάς και της ασχετοσύνης τότε τι ζητάμε από την πολιτική μας ηγεσία; Να μας καθοδηγήσει σε ρυθμούς ανάπτυξης;

Θα μου πείτε δικαίως, γιατί τα λέω

όλα αυτά; Μα αν δε με γέλασαν τα μάτια μου και αληθεύει η πληροφορία ότι ο διαιτητής Καλόπουλος μετά την προκλητική περυσινή του εμφάνιση, καθαρίζει τις σφυρίχτρες του για να επιστρέψει στα γήπεδα, σα να μη συμβαίνει τίποτα, νικητής, δικαιωμένος, με τσαμπουκά, να πάρει την εκδίκησή του από αυτούς που τον "αδίκησαν", ε τότε πάνε στράφι όποιες προσπάθειες εκσυγχρονισμού, βελτίωσης συμπεριφορών, αλλαγής νοοτροπιών και φυσικά τερματισμού της βίας στα γήπεδα.

Κι εν προκειμένω δεν τίθεται θέμα αν στο συγκεκριμένο εκείνο αγώνα -δεν χρειάζεται καν να τον αναφέρουμε, όλη η Ελλάδα τον θυμάται ασχέτως φιλάθλου αποχρώσεως- ο εν λόγω διαιτητής εκινείτο κατόπιν οδηγιών. Αυτό δεν θα το κρίνουμε εμείς, άλλοι είναι αρμόδιοι να το αποφασίσουν και καλούνται να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Εμείς θα δεχθούμε, μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιοι βάσει των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους, ότι δεν είχε καμμία πρόθεση ο άνθρωπος να υποστηρίξει τον άλφα ή τον βήτα, ούτε φυσικά δόλο.

Ακόμη χειρότερα για τον ίδιο και για τους ανθρώπους που του έδωσαν σφυρίχτρα και τον έκριναν ικανό να διαιτητεύει αγώνες κρίσιμους. Πολύ απλά γιατί ο εν λόγω διαιτητής τους εξέθεσε, καθώς με την αλήστου μνήμης διαιτησία του απέδειξε ότι είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο και κατόπιν τούτου, ιδιαιτέρως επικίνδυνος.

Για το καλό λοιπόν του αθλήματος, της υγείας και των νεύρων των φιλάθλων, ας συνεχίσει να παρακολουθεί το άθλημα από τον καναπέ του, ή να διαιτητεύει αγώνες των φίλων του στον ’γιο Κοσμά. Θα ήταν για όλους καλύτερα...

Εν κατακλείδει, υπενθυμίζουμε απλώς ότι ο κύριος είναι υπόδικος.

Keywords
Τυχαία Θέματα