Οι Τσέλσι και Μπλάκμπερν χρειάστηκαν την παράταση για να προκριθούν στην προημιτελική φάση του Carling Cup

Οι Τσέλσι και Μπλάκμπερν χρειάστηκαν την παράταση, για να πάρουν την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Carling Cup, σε βάρος των Εβερτον και Νιούκαστλ αντίστοιχα.

Στο Γκούντισον Παρκ, η Τσέλσι, με ήρωα τον Στάριτζ, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 στην παράταση και να προκριθεί. Οι λονδρέζοι προηγήθηκαν στο 38', με γκολ του Καλού και κράτησαν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο Τέρνμπουλ υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε

με κόκκινη κάρτα, με τον Τσεχ να περνάει στον αγώνα. Ο τσέχος απέκρουσε το πέναλτι του Μπέινς και κράτησε το προβάδισμα για τους μπλε.

Τελικά, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα στο 83', όταν με γκολ του Σαχά ισοφάρισαν σε 1-1 και έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκει, ο Στάριτζ πέτυχε το γκολ της νίκης για την Τσέλσι στο 116' και έστειλε την ομάδα του στην προημιτελική φάση του Carling Cup.

Στο Ιγουντ Παρκ, μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι, η Μπλάκμπερν κατάφερε στην παράταση να κάμψει την αντίσταση της Νιούκαστλ και να επικρατήσει με 4-3. Μόλις στο 5', ο Ροτσίνα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 1-0 υπέρ της Μπλάκμπερν.

Στο 64', τα Ρόδα κέρδισαν πέναλτι και ο Γιακούμπου εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς είχε τελειώσει, η Νιούκαστλ χτύπησε δύο φορές στις καθυστερήσεις του αγώνα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Στο 93', ο Γκάθρι μειώσε σε 1-2 και στο 96' ο Καμπάιγ ισοφάρισε σε 2-2 για τους φιλοξενούμενους!

Στην παράταση, ο Πέντερσεν στο 99' έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Μπλάκμπερν με 3-2, με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ωστόσο, στο 105', οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Λόβενγκρατς για το 3-3!

Ηρωας της τελευταίας στιγμής για την Μπλάκμπερν ήταν ο Ζιβέ, ο οποίος με γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, έγραψε το τελικό 4-3 και έστειλε τους γηπεδούχους στην επόμενη φάση του Carling Cup.

Keywords
Τυχαία Θέματα