Εβδομάδα μόδας του Λονδίνου: Θα γίνει ψηφιακά για πρώτη φορά στην ιστορία της μόδας [pic]

Εβδομάδα μόδας του Λονδίνου: Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει αλλαγές και στην μόδα και στον τρόπο που θα γίνονται πλέον τα fashion shows. Έτσι το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας ανακοίνωσε ότι η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου θα πραγματοποιηθεί φέτος ψηφιακά και θα παρουσιάσει μαζί τα γυναικεία και ανδρικά σόου.

Με έμφαση στην αφήγηση και τη φωνή Βρετανών δημιουργών και επιχειρήσεων μόδας η φετινή διοργάνωση, που διεξάγεται στις ημερομηνίες της Εβδομάδας Ανδρικής Μόδας του Λονδίνου

θα φιλοξενήσει πολυμεσικό περιεχόμενο από σχεδιαστές, καλλιτέχνες και συνεργάτες brand στον ιστότοπό της. Ο σκοπός είναι να συνδεθεί η κοινότητα της μόδας, να καταστούν δυνατές συνεργασίες και να ενωθούν η μόδα, ο πολιτισμός και η τεχνολογία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η ψηφιακή εβδομάδα μόδας του Λονδίνου θα περιλαμβάνει εκτός από επιδείξεις μόδας, συνεντεύξεις, podcast, ψηφιακά showrooms τα οποία θα είναι ανοιχτά για το κοινό μέσα από την οθόνη του υπολογιστή.

Η Caroline Rush, διευθύνουσα σύμβουλος του British Fashion Council (BFC), δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δημιουργώντας μια πλατφόρμα για την εβδομάδα μόδας, προσαρμόζουμε την ψηφιακή καινοτομία ώστε να καλύπτει καλύτερα στις ανάγκες μας σήμερα και δημιουργούμε κάτι νέο για το μέλλον. Η σημερινή πανδημία μας οδηγεί όλους να προβληματιστούμε πιο έντονα για την κοινωνία στην οποία ζούμε και για το πώς θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας και να χτίσουμε επιχειρήσεις όταν την ξεπεράσουμε» ανέφερε.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας θα συνεργαστεί με το Amazon Launchpad, το Facebook, το Google, το Instagram και το Youtube, πλατφόρμες που θα βοηθήσουν τους Βρετανούς σχεδιαστές να προσεγγίσουν εμπορικούς εταίρους και κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα